Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συναγερμός για πυραύλους από Χαμάς

Νέος συναγερμός σήμανε στο Κεντρικό Ισραήλ, όπου ήχησαν οι σειρήνες, προειδοποιώντας για εκτόξευση πυραύλων από τη Χαμάς, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (14.10.23). 

Οι σειρήνες ήχησαν στο κέντρο του Ισραήλ και συγκεκριμένα στις περιοχές της Ασκελόν και του Τελ Αβίβ, καθώς η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες στην περιοχή. 

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ έδωσε νέα διορία στους αμάχους της Γάζας να εκκενώσουν προς τον Νότο έως τις 16.00.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έστειλαν νέο μήνυμα στους Παλαιστινίους να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και να κατευθυνθούν προς νότο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

«Να είστε βέβαιοι πως οι ηγέτες της Χαμάς φρόντισαν τους εαυτούς τους και αναζητούν προστασία από τις επιθέσεις στην περιοχή», πρόσθεσε. Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η διαταγή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων να αποχωρήσουν από τις βόρειες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι θεωρείται ένδειξη ότι επίκειται χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού.

324 Παλαιστίνιοι νεκροί σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας κατά τις τελευταίες 24 ώρες έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζώη σε τουλάχιστον 324 Παλαιστινίους ενώ 1.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους νεκρούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 126 παιδιά και 88 γυναίκες.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837