Site icon NewsIT

Πωλήτριες ρούχων δέχονται σεξουαλική παρενόχληση online – Ζητούν ακόμα και τα φορεμένα τους εσώρουχα

19.01.2021 | 12:35
Πωλήτριες ρούχων δέχονται σεξουαλική παρενόχληση online – Ζητούν ακόμα και τα φορεμένα τους εσώρουχα

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δεχθεί γυναίκες που ασχολούνται με την πώληση ρούχων στο ίντερνετ, παρουσίασε το BBC. Όπως εξομολογούνται, κάποιοι πελάτες ζητούν από φορεμένα καλσόν και εσώρουχα μέχρι και γυμνές φωτογραφίες τους.

Πολλές γυναίκες που είτε πωλούν μόνες τους ρούχα, είτε εργάζονται για κάποια εταιρεία ρούχων συχνά έρχονται αντιμέτωπες με μια άλλου τύπου σεξουαλική παρενόχληση στο ίντερνετ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, πολλές από αυτές λαμβάνουν περίεργα και ανατριχιαστικά μηνύματα σε Facebook, Instagram, eBay και Depop. Οι πελάτες δεν διστάζουν να ζητήσουν από τις γυναίκες φορεμένα καλσόν και εσώρουχα ή ακόμα και γυμνές ή προκλητικές φωτογραφίες τους.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κάποιοι υποψήφιοι πελάτες επιμένουν και επιστρέφουν με νέα προφίλ όταν τους μπλοκάρουν και κάποιες φορές είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν περισσότερα χρήματα για ρούχα που δεν είναι πλυμένα ή για προκλητικές φωτογραφίες της γυναίκας που τα φορά.

«Κατά το lockdown, τα μηνύματα έχουν γίνει πραγματικά ανατριχιαστικά», λέει στο BBC η Sara Faye, που πουλάει ρούχα στην πλατφόρμα Depop εδώ και χρόνια. «Θέλουν πάντα να ξέρουν πόσες φορές έχει φορεθεί και αν είναι βρόμικα» σημειώνει. Η Sara Faye συνήθιζε να φορά τα ρούχα προς πώληση και να βγάζει φωτογραφίες, τώρα όμως έχει σταματήσει. «Πρέπει να μπορείς να πουλάς τα ρούχα σου online χωρίς να σε παρενοχλούν σεξουαλικά», λέει χαρακτηριστικά στο BBC.

Συντάκτρια του περιοδικού Cosmopolitan έκανε πρόσφατα μια έρευνα στο θέμα και επιβεβαιώνει την online παρενόχληση. «Πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί χρήστες εκεί έξω που δοκιμάζουν απλώς την τύχη τους» σημειώνει η Jennifer Savin.

Μηνύματα με ανάρμοστο περιεχόμενο λαμβάνει κάθε βδομάδα, σύμφωνα με το BBC, και η Lynnette Peck, ιδιοκτήτρια της Lovely’s Vintage Emporium, μιας φίρμας που πουλά μεταχειρισμένα ρούχα. «Λαμβάνω πολλά μηνύματα για τα μοντέλα, ειδικά όταν είναι κοντινές οι φωτογραφίες», λέει η Lynnette Peck. «Ένας φετιχιστής με ρώτησε πώς μύριζαν τα παπούτσια, ποιος τα φορούσε και αν μπορούσα να βγάλω φωτογραφία μου με αυτά» περιγράφει και αποκαλύπτει πως αναγκάστηκε να σταματήσει να πουλά κάποια είδη μετά από αυτά τα μηνύματα. 

Με πληροφορίες από BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version