Site icon NewsIT

Πολωνία: ”Δεν υπάρχει το χρυσό τρένο των Ναζί”

16.12.2015 | 11:59
Πολωνία: ”Δεν υπάρχει το χρυσό τρένο των Ναζί”

Σε πόρισμα για το πολυσυζητημένο "χρυσό τρένο" των Ναζί κατέληξαν οι επιστήμονες που είχαν αναλάβει την έρευνα σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Νότια Πολωνία. Όλα ξεκίνησαν, όταν τον Αύγουστο βρέθηκαν κρυμμένα έργα σε αυτό τον σταθμό και όλοι πίστεψαν πως επρόκειτο για το θρυλικό χρυσό τρένο των Ναζί, όπου έκρυβαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο θησαυρούς και έργα τέχνης.

Η εικασία αυτή, μετά από έρευνες που διήρκεσαν μήνες, καταρρίφθηκαν αφού τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ήταν ελάχιστα. Τις ελπίδες για τον κρυμμένο θησαυρό, γέννησαν οι κυνηγοί Piotr Koper και Andreas Richter τον Αύγουστο, όταν ισχυρίστηκαν πως ήξεραν που ήταν κρυμμένο το συγκεκριμένο τρένο.

”Δεν υπάρχει τρένο”, δήλωσε ο καθηγητής Janusz Madej της Πολωνικής Ακαδημίας των ορυχείων σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη του Wałbrzych. Το συνέδριο παρακολούθησαν δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία καθώς, όταν η συγκεκριμένη είδηση είδε τα φώτα της δημοσιότητας, τον περασμένο Αύγουστο, προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων. ”Οι γεωμαγνητικές ανωμαλίες θα ήταν μεγαλύτερες αν υπήρχε τρένο κάτω από τη γη”.

Το μυστήριο άρχισε να λύνεται το Σεπτέμβριο, με τους επιστήμονες να χρησιμοποιούν ανιχνευτές, θερμικές κάμερες και ραντάρ, για να ανιχνεύσουν το σημείο που θα βρισκόταν κρυμμένο το τρένο σε ένα τούνελ, σφραγισμένο από βράχους. Και όσο οι επιστήμονες, προσπαθούσαν να κρατήσουν κρυφές τις έρευνες από τα μέσα, τόσο οι δύο κυνηγοί, προσπαθούσαν να κρατήσουν ζωντανό τον μύθο.

Για την ιστορία, το τρένο λέγεται ότι ξεκίνησε από την πόλη Βρότσλαβ μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 1945, φορτωμένο με χρυσό, κοσμήματα, όπλα και κλεμμένα έργα τέχνης. Κατευθυνόταν προς το Wałbrzych, 37 μίλια μακριά, όπου ο Χίτλερ είχε ιδρύσει ένα μυστικό κέντρο.

Ο Madej είπε ότι οι ενδείξεις που είχαν οι δύο κυνηγοί οφείλονται μάλλον στα μέσα που χρησιμοποίησαν για τις έρευνές τους. Πάντως, το θρυλικό αυτό τρένο των Ναζί, είτε αποκαλυφθεί είτε παραμείνει μυστήριο, θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμη να διατηρεί τον μύθο του.

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version