Κόσμος

Πολωνία: Καλπάζει ο κορονοϊός με 17.260 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τον Νοέμβριο κατέγραψε η Πολωνία που είχε 17.260 νέες μολύνσεις κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας, η οποία αγωνίζεται να αναχαιτίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας της COVID-19.

Με τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο, ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ξεπέρασε τα 1,8 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 ανέρχεται σε 45.997 στη χώρα.

Οι αξιωματούχοι αποδίδουν την έξαρση αυτή των κρουσμάτων εν μέρει στην εξάπλωση του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε σήμερα ότι το 30% αυτών που υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ είχαν προσβληθεί από το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος και σημείωσε ότι η κορύφωση της επιδημίας αναμένεται γύρω στα τέλη του Μαρτίου ή τις αρχές του Απριλίου.

“Σήμερα δεν θα φτάσουμε τα 20.000 κρούσματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να το περιμένουμε αυτό τις ερχόμενες μέρες”, δήλωσε ο Βόιτσιεχ Αντρουσιέβιτς στην διαδικτυακή πύλη wp.pl.

Νέοι περιορισμοί για την αναχαίτιση της επιδημίας μπορεί να ανακοινωθούν αργότερα αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η Πολωνία εφαρμόζει ήδη αυστηρούς περιορισμούς στις κοινωνικές συναθροίσεις, τα σχολεία είναι σε μεγάλο βαθμό κλειστά, με εξαίρεση τις τάξεις για τα περισσότερα από τα μικρότερα παιδιά, και τα εστιατόρια μπορούν να προσφέρουν μόνον φαγητό σε πακέτο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Τραμπ – Χάρβαρντ: Το πανεπιστήμιο κατέθεσε αγωγή κατά της κυβέρνησης για το «πάγωμα» της χρηματοδότησης
Το Πανεπιστήμιο κατηγορεί τον αμερικανό πρόεδρο ότι χρησιμοποιεί το «πάγωμα» των ομοσπονδιακών χρηματοδοτήσεων ως μέσο για να πάρει τον έλεγχο ακαδημαϊκών αποφάσεων στο Χάρβαρντ
Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ