Κόσμος

Πολωνία: Οριακό προβάδισμα για τον Αντρέι Ντούντα στις προεδρικές εκλογές

Ο απερχόμενος συντηρητικός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα προηγείται οριακά στις προεδρικές εκλογές της Πολωνίας, καταδεικνύει exit poll, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στον δεύτερο γύρο.

Ο Ντούντα, σύμμαχος των κυβερνώντων εθνικιστών του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), εξασφαλίζει ποσοστό 50,4% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ ο φιλελεύθερος δήμαρχος της Βαρσοβίας Ραφάλ Τρσασκόφσκι, τον οποίο στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κεντρώο Πλατφόρμα Πολιτών (PO) συγκεντρώνει ποσοστό 49.6%.

Το έξιτ πολ που διενέργησε το ινστιτούτο Ipsos έχει περιθώριο λάθους +/- 2% για κάθε υποψήφιο.

Το ποσοστό συμμετοχής ανέρχεται σε 68,9%. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται  Δευτέρα (13.07.2020).

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα