Κόσμος

Πολωνία: Σύλληψη υπόπτου για το σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ

Νωρίτερα, είχε αποκαλυφθεί πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τουσκ και του υπουργού Άμυνας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ύποπτος συνελήφθη στην Πολωνία σε σχέση με σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ και του υπουργού Αμυνας Βλαντισλάβ Κοσινιάκ-Κάμις. «Ο άνδρας που απειλούσε με επίθεση συνελήφθη», έγραψε στο Χ ο πολωνός πρωθυπουργός, ευχαριστώντας την αστυνομία για την ταχεία και αποφασιστική της επέμβαση.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Πολωνίας είχε αποκαλύψει ότι οι υπηρεσίες Πληροφοριών είχαν λάβει πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τουσκ και του υπουργού Άμυνας.

«Αναφορά σχετικά με πιθανή απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εθνικής Άμυνας Βλαντισλάβ Κοσινιάκ-Κάμις διαβιβάστηκε στην αστυνομία μέσω της Υπηρεσίας Προστασίας του Κράτους (SOP)», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Καρολίνα Γκαλέτσκα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο υπουργός Εσωτερικών (…) και ο υπουργός Ειδικών Υπηρεσιών (…) διέταξαν την λήψη μέτρων» για την υπόθεση», ανακοίνωσε η ίδια στην πλατφόρμα X.

Διευκρίνισε ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/10/26) συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματούχοι της αστυνομίας, της Υπηρεσίας Προστασίας του Κράτους και της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας.

«Αντιμετωπίζουμε αυτή την υπόθεση με τη μέγιστη σοβαρότητα», δήλωσε στη συνέχεια στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργού Ειδικών Υπηρεσιών Γιάτσεκ Ντομπζίνσκι.

«Μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, φτάνουν όλο και περισσότερες απειλές και ανησυχητικά μηνύματα κάθε τύπου στην αστυνομία, στην Υπηρεσία Προστασίας και στις ειδικές υπηρεσίες, που αφορούν την Πολωνία και τους Πολωνούς», είπε. «Στην προκειμένη περίπτωση, υπήσχε μεγάλη πιθανότητα αυτές οι απειλές να μπορούσαν πραγματικά να έχουν υλοποιηθεί», πρόσθεσε.

Η Πολωνία, κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται στην ανατολική πτέρυγα των δύο οργανισμών, βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής μετά από επανειλημμένες επιθέσεις με μαχαίρι ή απόπειρες επιθέσεων σε σχολεία και λύκεια, στις οποίες εμπλέκονταν ανήλικοι ή νεαροί ενήλικες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ κατήγγειλε μια «γενικευμένη κουλτούρα της βίας στον κόσμο», η οποία «έχει φτάσει και στην Πολωνία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμφωνία για άμεση ενεργειακή εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
Λίγο νωρίτερα, ο Ζελένσκι, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις Τραμπ που πρότεινε να αποκτήσει νέο ηγέτη η Ουκρανία για να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωνε ότι θα κάνει εκλογές αν γίνει εκεχειρία 60 ημερών
ATTENTION: PHOTO MONTAGE: Following the announcement of new Ukraine talks, indications are mounting that Budapest is the site of a possible meeting between the presidents of Ukraine and Russia with Donald Trump. From left: Volodymyr Zelensky, Donald Trump, and Vladimir Putin. Photo by: Presidential Office of Ukraine/picture-alliance/dpa/AP Images 14
Politico: «Ο Πούτιν θα σας σύρει στον πόλεμο», προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ο πρώην ΥΠΕΞ της Ουκρανίας
Ο Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ουκρανία θα περάσει τον χειρότερο χειμώνα της μέχρι σήμερα, καθώς η Ρωσία στοχεύει τις υποδομές της χώρας σε μια προσπάθεια να κάμψει την αντίστασή της
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα