Κόσμος

Πομπέο: Ο Τραμπ οικοδομεί μια νέα φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη!

Ο Ντόναλντ Τραμπ οικοδομεί μια νέα φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη που υποστηρίζεται από την αμερικανική ηγεσία και τη δημοκρατία δήλωσε ο Μάικ Πομπέο!

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, για τον Ντόναλντ Τραμπ και παράλληλα κατηγόρησε το Ιράκ και την Κίνα πως προκαλούν αστάθεια στον κόσμο!

“Σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις της σπουδαίας δημοκρατίας μας καλούμε τα αξιότιμα έθνη να οικοδομήσουν μια νέα φιλελεύθερη Παγκόσμια Τάξη, που θα αποτρέπει τον πόλεμο και θα επιτυγχάνει μεγαλύτερη ευημερία”, είπε ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τη σύνοδο του NATO.

“Υπό τον πρόεδρο Τραμπ δεν εγκαταλείπουμε την παγκόσμια ηγεσία ή τους φίλους μας στο διεθνές σύστημα” και κατηγόρησε στην ομιλία του το Ιράν και την Κίνα

“Ακόμη και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας κάποιες φορές λένε ότι δεν ενεργούμε προς τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου. Αυτό είναι απολύτως εσφαλμένο. Ενεργούμε για να διατηρήσουμε, να προστατεύσουμε και να προάγουμε έναν ανοιχτό, δίκαιο, ξεκάθαρο και ελεύθερο κόσμο κυρίαρχων κρατών. Αυτό το σχέδιο θα απαιτήσει μια αληθινή, όχι ψευδή, αποκατάσταση της φιλελεύθερης τάξης ανάμεσα στα έθνη. Θα απαιτήσει μια αποφασιστική Αμερική και ηγεσία όχι μόνο από τη χώρα μου, αλλά από δημοκρατίες ανά τον κόσμο.”

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ είπε ότι η χώρα του ασκεί πιέσεις στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μειώσουν τη χρηματοδότηση προς χώρες, όπως η Κίνα, καθώς αυτές έχουν ήδη πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές για την άντληση κεφαλαίων.

Ο Πομπέο βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για συνομιλίες με ομολόγους του στο ΝΑΤΟ, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορήσει τις ευρωπαϊκές χώρες-μέλη ότι δεν προσφέρουν αρκετά από τις δικές τους αμυντικές δαπάνες και αντίθετα εξαρτώνται υπερβολικά από την Ουάσινγκτον.

Το ΝΑΤΟ ασκεί πιέσεις από την πλευρά του προς τον Τραμπ να μην υλοποιήσει την απόφασή του να εγκαταλείψει τη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (INF) με την πρώην ΕΣΣΔ, που υπογράφηκε το 1987, αλλά αντίθετα να εργαστεί ώστε η Ρωσία να συμμορφωθεί προς αυτήν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στις ρωσικές φυλακές 4 δημοσιογράφοι για συνεργασία με «εξτρεμιστική» οργάνωση του νεκρού ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι
Οι δημοσιογράφοι Αντονίνα Φαβόρσκαγια, Σεργκέι Καρέλιν, Κονσταντίν Γκάμποφ και Αρτιόμ Κρίγκερ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών και έξι μηνών
Οι δημοσιογράφοι Sergei Karelin, Konstantin Gabov, Antonina Favorskaya και Artem Kriger