Κόσμος

Ινδία: Έδωσαν αντιβιοτικό με ποντικοφάρμακο σε 15 γυναίκες

Τα ύποπτα χάπια που συνδέονται με τον θάνατο 15 γυναικών σε κλινική στείρωσης της ανατολικής Ινδίας ενδέχεται να περιείχαν μια χημική ουσία που συνήθως χρησιμοποιείται στα ποντικοφάρμακα!

Οι πρώτες αναλύσεις των αντιβιοτικών χαπιών Ciprocin έδειξαν ότι περιείχαν φωσφίδιο του ψευδαργύρου, όπως είπε ο Σιντάρτα Παρντέσι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κρατιδίου Τσατίσγκαρ.

Οι έλεγχοι έγιναν αφού οι αρχές ενημερώθηκαν ότι η ουσία αυτή βρέθηκε στην κοντινή φαρμακοβιομηχανία Mahawar Pharmaceuticals η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για τους θανάτους των γυναικών.

Ο Παρντέσι διευκρίνισε ότι δείγματα έχουν σταλεί σε εργαστήρια στο Δελχί και την Καλκούτα ώστε να επαληθευτεί εάν όντως τα χάπια ήταν μολυσμένα. Εμφανίστηκε όμως βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι και πάλι θετικά. “Τα συμπτώματα των ασθενών συνάδουν με τη δηλητηρίαση από φωσφίδιο του ψευδαργύρου”, είπε χαρακτηριστικά.

Πολλοί άνθρωποι προσήλθαν σε νοσοκομεία της περιοχής την Πέμπτη και την Παρασκευή και παραπονέθηκαν για έντονους εμετούς, ζαλάδες και πρήξιμο.

Ορισμένοι μάλιστα κρατούσαν στα χέρια τους τις καρτέλες του φαρμάκου Ciprocin που τους είχαν χορηγηθεί. Οι ασθενείς αυτοί δεν είχαν νοσηλευτεί στην κλινική στείρωσης, όπως διευκρίνισαν δύο πηγές, ένας γιατρός και ένας τοπικός αξιωματούχος.

Οι αρχές του κρατιδίου ανακοίνωσαν ότι έχουν κατασχέσει 200.000 χάπια Ciprocin 500 και πάνω από 4 εκατομμύρια άλλα χάπια, όλα παραγωγής της εταιρείας Mahawar. Η αστυνομία έχει συλλάβει τον ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ραμές Μαχαουάρ, καθώς και τον γιο του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1