Site icon NewsIT

Πορτογαλία: Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες από την απεργία στα τρένα

18.12.2014 | 16:52
Πορτογαλία: Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες από την απεργία στα τρένα

Μειώσεις και ακυρώσεις δρομολογίων στα τρένα σημειώθηκαν σήμερα στις συγκοινωνίες της Πορτογαλίας, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της κρατικής εταιρείας Comboios de Portugal (CP), ακυρώθηκαν περίπου δύο στα τρία δρομολόγια τρένων σε όλη τη χώρα.

Η Ομοσπονδία των Συνδικάτων Μεταφορών και Επικοινωνιών (Fectrans) κήρυξε την απεργία για να καταγγείλει το σχέδιο συγχώνευσης της Refer και της Estradas de Portugal (EP), της εταιρείας που διαχειρίζεται το οδικό δίκτυο.

Εκτιμάται, πως λόγω της συγχώνευσης αυτής, θα χαθούν θέσεις εργασίας ώστε να μειωθεί το κόστος κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ, μέσα στο 2015.

Η απεργία των εργαζομένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι μία από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό στον τομέα των μεταφορών, καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Την Τετάρτη προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Λισαβόνα εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό.
Εξάλλου δώδεκα συνδικάτα της κρατικής αεροπορικής εταιρείας TAP έχουν κηρύξει απεργία εν μέσω εορταστικής περιόδου, από τις 27 ως τις 30 Δεκεμβρίου, για να εμποδίσουν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version