Δευτέρα, 26 Αυγ.
33oC Αθήνα

Πορτογαλία: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα

Πορτογαλία: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα

Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα (26.08.24) στην Πορτογαλία, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία και αναμετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο σεισμός στην Πορτογαλία καταγράφηκε στις 05:11 τοπική ώρα (07:11 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θάλασσα, περίπου 60 χλμ. δυτικά της πόλης-λιμάνι Σίνες (νότια), διευκρίνισε το Πορτογαλικό Ινστιτούτο Θάλασσας και Ατμόσφαιρας (IPMA).

Η αμερικανική σεισμολογική υπηρεσία USGS ανακοίνωσε ότι κατέγραψε στην περιοχή αυτή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών σε βάθος 17,5 χιλιομέτρων.

Το ισπανικό Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο (IGN) ανέφερε από την πλευρά του πως «η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλά σημεία στην Ισπανία, ιδιαίτερα στην Ουέλβα (νότια), και στο Μαρόκο».

«Μέχρι τώρα, δεν έχουμε διαπιστώσει καμία ανθρώπινη απώλεια ή υλική ζημιά», ανέφερε νωρίς το πρωί ο εθνικός διοικητής της πορτογαλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Αντρέ Φερνάντες, σε συνέντευξη Τύπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις