Κόσμος

Πορτογαλία: Συντριβή Canadair ενώ έσβηνε φωτιά – Ένας νεκρός (pics)

Πορτογαλικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair συνετρίβη χθες Σάββατο στην Ισπανία ενώ συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στα βόρεια σύνορα της Πορτογαλίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ένας από τους χειριστές του, ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία.

Ο ένας πιλότος, Πορτογάλος, 65 ετών, υπέκυψε επιτόπου, λίγη ώρα μετά την άφιξη τραυματιοφορέων. Ο άλλος χειριστής, Ισπανός, 39 ετών, έχει τραυματιστεί βαριά· διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στη Βιάνα ντου Καστέλου, στο βορειοδυτικό άκρο της Πορτογαλίας.

«Το δυστύχημα έγινε στην ισπανική επικράτεια, ένα-δυο χιλιόμετρα από τα σύνορα» των δύο χωρών της Ιβηρικής, διευκρίνισε με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η πορτογαλική Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας.canadair

Έπεσε σε κατοικημένη περιοχή

Το αεροσκάφος τύπου Canadair «συνετρίβη σε κατοικημένη ορεινή περιοχή» λίγη ώρα αφότου είχε ολοκληρώσει ελιγμό για «τη φόρτωση νερού», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πέδρου Αραούζου, αξιωματικός της πορτογαλικής Πολιτικής Προστασίας.

Το Καναντέρ συμμετείχε σε επιχείρηση για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κοινότητα Λιντόζου, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Πενέδα-Ζερές, φυσικού συνόρου με την ισπανική περιφέρεια της Γαλικίας.

Την ώρα του δυστυχήματος, επτά πορτογαλικά και τέσσερα ισπανικά αεροσκάφη επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά, μαζί με περίπου εκατό στελέχη του πορτογαλικού πυροσβεστικού σώματος.

A fire fighting plane is seen after crashing near Lindoso, Portugal August 8, 2020, in this still image taken from a social media video. Los Bomberos Forestales de Brif Laza

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα