Κόσμος

Πώς γλίτωσε η Ιαπωνία την κρίση του 2008;

Οι ιαπωνικές τράπεζες διέφυγαν την κρίση το 2008 επειδή οι επικεφαλής τους δεν μιλούσαν αγγλικά!

Την εξήγηση αυτή έδωσε σήμερα ο ίδιος ο νυν υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας Τάρο Άσο.
 
Οπως είπε, οι Ιάπωνες τραπεζίτες ήταν κατά κάποιο τρόπο “χαμένοι στη μετάφραση” και δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία και προϊόντα που οδήγησαν το παγκόσμιο σύστημα στην καταστροφή μετά την κατάρρευση της τράπεζας Λίμαν Μπράδερς.

“Πολλοί άνθρωποι παγιδεύθηκαν από τα ύποπτα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, τα περιβόητα subprimes (τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου). Οι ιαπωνικές τράπεζες δεν έπεσαν με τα μούτρα πάνω τους, όπως οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι διοικητές των ιαπωνικών τραπεζών μόλις που καταλάβαιναν την αγγλική, αυτός είναι ο λόγος που δεν αγόρασαν”, υποστήριξε ο Τάρο Άσο μιλώντας σ’ ένα συμπόσιο στο Τόκιο.

Διαβάστε

Το ροκ συγκρότημα που κάνει θραύση στην Ιαπωνία αποτελείται από… ρομπότ! (ΦΩΤΟ)

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ένταση μεταξύ Κίνας – Ιαπωνίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Ιταλίδα ηθοποιός, Λέα Μασάρι – Είχε παίξει στο πλευρό των Αλέν Ντελόν και Ομάρ Σαρίφ
Η καταξιωμένη καλλιτέχνης άδησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών - Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Λουί Μαλ, ο Μικελάντζελο Αντονιόνι, οι αδελφοί Ταγιάνι, ο Φράνκο Ρόζι
H Λέα Μασάρι