Κόσμος

Πόσο κάνει η ευτυχία;

Κι όμως η ευτυχία μετριέται σε χρήμα.

Ο καλύτερος οικονομολόγος της Αυστραλίας, Πολ Φρίτζερς, που δεν έχει κλείσει καλά – καλά τα 40, παρακολούθησε  για 8 χρόνια  τα σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή 10.000 ατόμων.
Το συμπέρασμα; “Ναι, όλα έχουν τιμή, ακόμη και τα συναισθήματα”.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας άντρας που είναι λυπημένος γιατί δεν παντρεύτηκε, θα χρειαστεί 32.000 δολάρια Αυστραλίας (19.900 ευρώ) για να νιώσει καλά. Αντίθετα μια γυναίκα στην ίδια θέση, θα χρειαστεί 16.000 δολάρια (9.960 ευρώ).

Ομως στην περίπτωση διαζυγίου, τα πράγματα αλλάζουν. Τουλάχιστον στην περίπτωση του άντρα, ο οποίος θα χρειαστεί πάνω 110.000 δολάρια (68.460 ευρώ) για να συνέλθει, ενώ η γυναίκα θα χρειαστεί μόνο 9.000 δολάρια (5.600 ευρώ).

Η γέννηση ενός παιδιού φέρνει τον ίδιο βαθμό ευτυχίας και στους δύο γονείς στην αρχή και ύστερα από μερικούς μήνες μειώνεται ελαφρά. Σε δολάρια για τη μητέρα μετριέται σε 8.700 δολάρια (5.400 ευρώ), ενώ για τον πατέρα σε 32.600 δολάρια (20.300 ευρώ).

Ο θάνατος, του συντρόφου τους ή ενός παιδιού, στη μεν γυναίκα μετριέται σε 130.900 δολάρια (81.500 ευρώ), ενώ σ’ έναν άντρα 627.300 δολάρια (390.400 ευρώ).

Συμπέρασμα; Ασύμφοροι οι άντρες και στην ζωή και στον θάνατο….

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Έχει ξεκινήσει γενικευμένη ρωσική επίθεση στα βορειοανατολικά» λέει ο αρχηγός του στρατού της Ουκρανίας
«Παρατηρούμε σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των εχθρικών επιθέσεων σε όλες τις κύριες κατευθύνσεις στη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι
Μονάδα πυροβολικού μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού εκτοξεύει πολλαπλούς πυραύλους (MLRS) προς τα ρωσικά στρατεύματα