Site icon NewsIT

Πούτιν και Κόντε ζητούν ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Λιβύη

26.12.2019 | 19:18
Κόντε - Πούτιν

Η κατάσταση στην Λιβύη αλλά και στην Συρία ήταν τα αντικείμενα της τηλεφωνικής συνομιλίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζουζέπε Κόντε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε συμφώνησαν σήμερα ότι η κατάσταση στη Λιβύη πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικό τρόπο, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

Σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη, Πούτιν και Κόντε συζήτησαν, επίσης, το θέμα της Συρίας και τα αποτελέσματα της Συνόδο της Νορμανδίας για την Ουκρανία, αναφέρει το Κρεμλίνο στον ιστότοπό του.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωνε πως η Ρωσία καταδικάζει την οποιαδήποτε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης.

Δεν είναι πρώτη φορά που η Ρωσία παίρνει θέση στο ενδεχόμενο τουρκικής επέμβασης στην Λιβύη. Έχει όμως ξεχωριστή σημασία, καθώς  νέα παρέμβαση Πούτιν γίνεται μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ερντογάν πως μόλις ανοίξει το τουρκικό κοινοβούλιο, θα φέρει προς ψήφιση της πρόταση για αποστολή τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Λιβύη.

Υπενθυμίζεται πως για να αποσταλούν Τούρκοι στρατιώτες εκτός συνόρων απαιτείται ειδική απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Προς το παρόν τέτοια άδεια έχει δοθεί μόνον για τις επιχειρήσεις του στρατού στην Συρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version