Κόσμος

Πούτιν: Στην Ουκρανία διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας – Απέτυχαν οι κυρώσεις της Δύσης

«Τονωτικές ενέσεις» στο ηθικό των Ρώσων επιχείρησε να κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επιμένοντας μονότονα στο «αφήγημα» που χρησιμοποιεί από την πρώτη μέρα του πολέμου στην Ουκρανία για να τον δικαιολογήσει: ότι η Δύση μεθόδευε την διάλυση της Ρωσίας, η οποία άντεξε παρά τις κυρώσεις.

Μιλώντας σε εργαζόμενους σε εργοστάσιο αεροσκαφών στη Μπουριάτια, περίπου 4.400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, ο Πούτιν ισχυρίστηκε πως αυτό που διακυβεύεται στην Ουκρανία είναι η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας ως κράτους.

«Για μας λοιπόν αυτό δεν είναι γεωπολιτικό ζήτημα, αλλά ζήτημα επιβίωσης του ρωσικού κράτους, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας και των παιδιών μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία σαν εργαλείο για να διεξαγάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας και να της προκαλέσει «στρατηγική ήττα», απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο επιχείρημα της πλειοψηφίας των χωρών – συμπεριλαμβανομένης της συμμαχίας των κρατών που ενισχύουν αμυντικά το Κίεβο – πως η Ουκρανία υφίσταται μια ιμπεριαλιστικού τύπου εισβολή, εξαιτίας της οποίας έχουν καταστραφεί ουκρανικές πόλεις, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες πολίτες και εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο Πούτιν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι είχε ανησυχήσει για την οικονομία όταν η Δύση επέβαλε πρωτοφανή κύματα κυρώσεων πέρυσι, αλλά η ρωσική οικονομία αποδείχθηκε ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν.

«Έχουμε αυξήσει την οικονομική μας κυριαρχία πολλές φορές. Τελικά, σε τι υπολόγιζε ο εχθρός μας; Ότι θα καταρρεύσουμε σε 2-3 εβδομάδες ή σε ένα μήνα», είπε.

Είπε ότι ο «εχθρός» περίμενε ότι τα εργοστάσια θα σταματούσαν, το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κατέρρεε, η ανεργία θα αυξανόταν, οι διαδηλωτές θα κατέβαιναν στους δρόμους και η Ρωσία θα «κλυδωνίζονταν εκ των έσω και θα κατέρρεε».

«Αυτό δεν συνέβη», δήλωσε ο Πούτιν. «Αποδείχθηκε, για πολλούς από εμάς, και ακόμη περισσότερο για τις δυτικές χώρες, ότι τα θεμέλια της σταθερότητας της Ρωσίας είναι πολύ ισχυρότερα από ό,τι πίστευε κανείς».

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βλαντίμιρ Πούτιν: Το απόρρητο έγγραφο που αποκαλύπτει τι πραγματικά σχεδιάζει για την Ουκρανία και το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ
Τις πραγματικές προθέσεις του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία για το οποίο...
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Κουρσκ
Βραζιλιάνα με 20 πλαστικές κρατήθηκε στο αεροδρόμιο επειδή δεν την αναγνώριζαν στο διαβατήριό της – «Και η τελειότητα έχει το τίμημά της»
Η 35χρονη από τη Βραζιλία περίμενε για 40 ολόκληρα λεπτά στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο μέχρι οι αστυνομικοί να πειστούν πως πρόκειται για το ίδιο άτομο
Η 35χρονη Βραζιλιάνα
Η ακτινογραφία του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία – Ο ρόλος του Ντόναλντ Τραμπ και τα κόκκινα σημεία της πρότασης
Τις εγγυήσεις ασφάλειας που ζητά διακαώς ο Ζελένσκι και τα οφέλη για τις ΗΠΑ στην περίπτωση που επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία αναλύει το BBC
Πολίτες φορούν μάσκες του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν σε διαδήλωση