Κόσμος

ΠΟΥ:’Εκκληση να επιτραπεί η μεταφορά φαρμάκων προς τη Γάζα

Να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος ώστε να επιτραπεί στους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να απομακρύνουν τους τραυματίες και να μεταφέρουν φάρμακα στη Γάζα ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ αναφέρει ότι τέσσερα νοσοκομεία, περιλαμβανομένου του Άλ Άκσα στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, έχουν καταστραφεί από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις και ακολούθησε η χερσαία στρατιωτική επέμβαση.

“Ο ΠΟΥ κάνει έκκληση για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για την απομάκρυνση των τραυματιών καθώς και για την προμήθεια σωτήριων για τη ζωή φαρμάκων. Ο ανθρωπιστικός διάδρομος θα πρέπει να χαραχθεί ώστε να προστατεύει την ασφαλή πρόσβαση των ασθενών στα σημεία διέλευσης και την έξοδό τους από τη Λωρίδα της Γάζας για (την παροχή) ιατρικής φροντίδας”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε

Πάνω από 800 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – 25χρονος έπεσε νεκρός από σφαίρες των ισραηλινών

Κανονικά τα δρομολόγια της Aegean για Τελ Αβίβ

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ – Γέμισε αίματα μικρών παιδιών το σχολείο

Άλλοι θρηνούν τα νεκρά παιδιά τους στη Γάζα κι άλλοι βγάζουν selfies

Γάζα: Εκεχειρία ζητάει ο Κέρι – Πίεση στη Χαμάς για κατάπαυση του πυρός

 

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος θα κληρονομήσει την τεράστια περιουσία ύψους 80 εκατ. δολαρίων του Τζιν Χάκμαν – Οι αποκαλύψεις στη διαθήκη θα φέρουν δικαστική διαμάχη
Οι διαθήκες του ηθοποιού Τζιν Χάκμαν και της συζύγου του Μπέτσι Αρακάουα αποκαλύφθηκαν ένα μήνα μετά τον τραγικό τους θάνατο
Ο ηθοποιός Τζιν Χάκμαν στις Χρυσές Σφαίρες, Πηγή φωτογραφίας