Κόσμος

Πούτιν σε Τραμπ: Σου… έρχομαι αν με θες!

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως αναμένει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας θα επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα και πως είναι έτοιμος να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες αν ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον προσκαλέσει.

“Αν ο Τραμπ με προσκαλέσει να ταξιδέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες, και βέβαια θα πάω”, δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ξέφυγε ο Τραμπ με τα πυρηνικά! “Πάμε για κούρσα εξοπλισμών”

“Αναμένω μια αλλαγή στις σχέσεις μας και μια επιστροφή στην κανονική δια-κυβερνητική επικοινωνία προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα μας και ο κόσμος, αρχικά στους τομείς της ασφάλειας της οικονομικής ανάπτυξης”, δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το RIA.

Θα είναι ξανά πρόεδρος;

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως χρειάζεται χρόνο προκειμένου να αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος για νέα προεδρική θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018.

“Θα δω τι συμβαίνει στη χώρα, στον κόσμο”, είπε ο Πούτιν, αποκαλώντας έναν δημοσιογράφο που του είχε ζητήσει να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι θα ήθελαν να τον ψηφίσουν “προβοκάτορα”.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2018.

“Λαμβάνοντας υπόψη τι έχουμε κάνει, τι χρειάζεται να κάνουμε και πώς, μια απόφαση θα ληφθεί για το αν θα συμμετάσχω ή δεν θα συμμετάσχω στις επόμενες εκλογές”, είπε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας