Site icon NewsIT

Πούτιν: Συμφωνία για την Ουκρανία μέχρι την Παρασκευή

03.09.2014 | 16:07
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια συμφωνία που ανακοινώθηκε από την Ουκρανία και αμέσως μετά διαψεύστηκε από τη Ρωσία, ίσως τελικά επιτευχθεί την Παρασκευή. Αυτό τουλάχιστον σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που προανήγγειλε συμφωνία για την ανατολική Ουκρανία μέσα στις επόμενες 48 ώρες!

Μια συμφωνία ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές που μάχονται στην ανατολική Ουκρανία είναι δυνατόν να επιτευχθεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την Παρασκευή δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Ria.
Click4more: Κρεμλίνο: Ποια εκεχειρία; Καμία συμφωνία με την Ουκρανία
Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι απόψεις του με εκείνες του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης είναι πολύ κοντά.

Για να φτάσουν όμως οι δυο πλευρές στην πολυπόθητη συμφωνία θα πρέπει, είπε ο Πούτιν, οι ουκρανικές δυνάμεις να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στην ανατολική Ουκρανία και στην περιοχή θα πρέπει να αναπτυχθούν διεθνείς παρατηρητές.

Αναφερόμενος στα βήματα που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση, ο Πούτιν είπε ότι κάποια από αυτά είναι η ανταλλαγή αιχμαλώτων, η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους πρόσφυγες και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Χάος στο Ντόνετσκ

Την ώρα που ο Πούτιν δημιουργεί ελπίδες για κατάπαυση του πυρός, στα προάστια της πόλης Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ακούγονται σφοδρές εκρήξεις από πυρά πυροβολικού.

Ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters στο Ντονέτσκ μετέδωσε ότι εκρήξεις ακούγονται στα βορειοδυτικά της πόλης. Στήλες γκρίζου καπνού υψώνονταν από μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Νωρίτερα, οι αντάρτες ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο της πόλης, το μεγαλύτερο της περιοχής, μεταδίδει η ρωσική κρατική τηλεόραση.
Αυτονομιστές ηγέτες λένε ότι κυβερνητικά στρατεύματα αποσύρονται από πολλούς τομείς της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ρωσία και Ουκρανία – Άνοδος στο χρηματιστήριο

“Γάζωσαν” Ρώσο φωτογράφο στην Ουκρανία – Ήταν αγνοούμενος από 5 Αυγούστου

Οι ΗΠΑ στρατιωτικά “αμήχανες” στο διπλό μέτωπο ισλαμιστών και Ουκρανίας – Πως θα αντιδράσουν;

Αυξάνονται οι πρόσφυγες στην Ουκρανία – Διπλασιάστηκαν τις 3 τελευταίες εβδομάδες

Μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία – Νεκροί 15 στρατιωτικοί μέσα σε 24 ώρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version