Κόσμος

Πράκτορα των ΗΠΑ θεωρεί τον Χουάν Γκουαϊδό η Μόσχα

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό ενδέχεται να είναι πράκτορας των ΗΠΑ σύμφωνα με την Ρωσία.

Συγκεκριμένα ο Χουάν Γκουαϊδό ενδέχεται να είχε στρατολογηθεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στην Σερβία πριν από 10 χρόνια, όταν παρακολουθούσε σεμινάρια στην χώρα αυτή, δήλωσε στο πρακτορείο TASS o αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Αντρέι Κλίμοφ, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κλίμοφ δήλωσε ακόμη ότι ο Γκουαϊδό παρακολουθούσε σεμινάρια που διοργάνωνε η οργάνωση «Οτπόρ» υπογραμμίζοντας ότι «μάλιστα δεν πρόκειται για φήμες, αλλά για κάτι το οποίο έχουμε ελέγξει».

Νωρίτερα ο πρεσβευτής της της Βενεζουέαλς στην Μόσχα Κάρλος Ραφαέλ Φαρία Τόρτος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας εργασίας της προσωρινής επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που είναι αρμόδια για τη αποτροπή των παρεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, είχε δηλώσει ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευση της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό είχε στρατολογηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου TASS, η οργάνωση «Οτπόρ» είναι οργάνωση νεολαίας που ιδρύθηκε στην Γιουγκοσλαβία το 1998 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτός είναι ο λιτός τάφος του Πάπα Φραγκίσκου στη Σάντα Μαρία Ματζόρε - Χιλιάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί
Ο τάφος του γράφει μόνο μία λέξη, το όνομά του: «Φραγκίσκος» - Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου 21
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ: «Νεκροί και δεκάδες τραυματίες» - Άνθρωποι εκσφενδονίζονταν στον αέρα
Σε βίντεο που ανέβηκε στο Χ φαίνεται ένας άνδρας, που εικάζεται ότι είναι οδηγός, να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και να ζητά συγγνώμη
Ένα μαύρο SUV έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ 8
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες