Κόσμος

“Πράσινο φως” για θάνατο στην Συρία! Οι υπουργοί της Μέι ανοίγουν τον δρόμο του πολέμου

Η Τερέζα Μέι ήταν αποφασισμένη από χθες να επέμβει στρατιωτικά στην Συρία, ως αντίποινα για την φερόμενη επίθεση με χημικά. Το υπουργικό συμβούλιο της δίνει, πλέον, το... ελεύθερο για να επιτεθεί.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για την αποτροπή χρήσης χημικών όπλων από την κυβέρνηση στην Συρία. Σε αυτό συμφώνησαν σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης της Μέι. Δίνοντάς της αυτό που… τόσο ήθελε, όπως φάνηκε ήδη από χθες, Τετάρτη 11.04.2018.

“Ναι” στην Μέι για επέμβαση στην Συρία!

Η Μέι συναντήθηκε σήμερα με τους βασικούς υπουργούς της σε ειδική συνεδρίαση για να συζητήσουν τη συμμετοχή της Βρετανίας, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σε ενδεχόμενη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, σε απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης στην πόλη Ντούμα.

[read4more]

Οι υπουργοί δήλωσαν ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» για την επίθεση να ευθύνεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην ανάγκη ανάληψης δράσης για την ανακούφιση της ανθρώπινης δυστυχίας και την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ», υπογράμμισε η ανακοίνωση του γραφείου της Μέι.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε η πρωθυπουργός να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συμμάχους, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για το συντονισμό μιας διεθνούς απάντησης», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Τραμπ… περιμένει

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με συμβούλους του για την κατάσταση στη Συρία και δεν “ελήφθη καμία τελική απόφαση”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδρίασε για να συζητήσει τις επιλογές που έχει η Ουάσινγκτον για να απαντήσει στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία. “Συνεχίζουμε να αξιολογούμε πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και να συνομιλούμε με εταίρους και συμμάχους“, αναφέρει η ανακοίνωση.Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνομιλήσει αργότερα με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τη βρετανική πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η Ρωσία ζητά σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Από την πλευρά της, η Ρωσία ζήτησε να γίνει αύριο, Παρασκευή 13.04.2018, δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, με θέμα συζήτησης τη Συρία. Μάλιστα ζητά αυτό να γίνει παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Τις πληροφορίες μεταφέρουν διπλωμάτες. Οι οποίοι τονίζουν επίσης πως το αίτημα κατατέθηκε αφού ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε: «Άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου».

Επίσης κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον Συρίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξανά σε δίκη ο Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση – «Όσο περισσότερο αντιστέκονταν τα θύματά του, τόσο πιο βίαιος γινόταν»
Τον Χάρβεϊ Γουάινστιν κατήγγειλαν η ηθοποιός Τζέσικα Μαν, η πρώην βοηθός τηλεοπτικής παραγωγής Miriam Haley και το πρώην μοντέλο από την Πολωνία, Kaja Sokola
Ο πρώην παραγωγός ταινιών Harvey Weinstein στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη
Δεν τον ξεχνούν - Μετανάστες, άστεγοι και φυλακισμένοι θα είναι παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Λίγο πριν το Πάσχα, ο «Πάπας των φτωχών» έδωσε εντολή να δοθούν 200.000 ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό, για την ενίσχυση των νέων στις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης
Πλήθος πιστών έξω από τη βασιλική της Αγίας Μαρίας της Μεγάλης (Santa Maria Maggiore) θρηνούν τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου
«Η υπομονή του Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία εξαντλείται» λέει ο Λευκός Οίκος – Η ενόχληση για τις κινήσεις Ζελένσκι
«Δυστυχώς, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι φαίνεται να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση» τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 5
Η Ουκρανική αντιπολίτευση πιέζει τον Ζελένσκι να δώσει εξηγήσεις για τις ειρηνευτικές συνομιλίες και την συμφωνία για τα ορυκτά
Πολλοί Ουκρανοί βουλευτές,οι οποίοι υποτίθεται ότι πρέπει να επικυρώνουν οποιαδήποτε συμφωνία μόλις υπογραφεί, αισθάνονται ότι μένουν απέξω από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 9