Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Πρίγκιπας Χάρι: Κρατούσε σημειώσεις για το «Spare» λίγο πριν πεθάνει η Ελισάβετ, αποκαλύπτει βασιλικός συγγραφέας

Πρίγκιπας Χάρι: Κρατούσε σημειώσεις για το «Spare» λίγο πριν πεθάνει η Ελισάβετ, αποκαλύπτει βασιλικός συγγραφέας
Reuters

Με την βασίλισσα Ελισάβετ να ζει τις τελευταίες της στιγμές και την βασιλική οικογένεια να προετοιμάζεται για το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου της, ο πρίγκιπας Χάρι κρατούσε σημειώσεις προκειμένου να προβεί σε αποκαλύψεις στα αμφιλεγόμενα απομνημονεύματά του.

Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτει βασιλικός συγγραφέας, σύμφωνα με τη Mirror, κρίνοντας ότι η αμφιλεγόμενη αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι «Spare» – που σημαίνει «Εφεδρικός» – βρέθηκε στα ράφια το 2023, μόλις μερικούς μήνες μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ.

Σε αυτό, αποκάλυψε μυστικά και ιδιωτικές στιγμές με τους βασιλικούς συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για το τι συνέβη την ημέρα που πέθανε η πρώην μονάρχης.

Από τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο, ο δεσμός του Χάρι με την οικογένειά του φαίνεται ότι πάει από το κακό στο χειρότερο, ειδικά με τον αδελφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον οποίο μάλιστα κατηγόρησε ότι του επιτέθηκε σωματικά κατά τη διάρκεια ενός έντονου καυγά στο παλάτι του Κένσινγκτον.

Και σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Χάρντμαν, τον συγγραφέα πίσω από τις βιογραφίες τόσο του βασιλιά Καρόλου όσο και της εκλιπούσας βασίλισσας, οι επιπτώσεις από την κυκλοφορία του βιβλίου εξακολουθούν να είναι αισθητές στον Χάρι και ακόμα περισσότερο, ένα χρόνο μετά.

Σύμφωνα με τον Independent, δήλωσε:

«Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι, προς το παρόν, εξακολουθεί να τίθεται θέμα εμπιστοσύνης. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι πολύ πληγωμένοι, ιδίως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, που όλες αυτές οι προσωπικές ιδιωτικές οικογενειακές στιγμές της παιδικής ηλικίας ξεχύθηκαν στο βιβλίο του Χάρι. Δεν είναι όσα είπε ο Χάρι, αλλά το γεγονός ότι τα είπε και αποκάλυψε τόσα πολλά μυστικά. Και ήταν λες και κρατούσε σημειώσεις ενώ η βασίλισσα πέθαινε».

«Δυστυχισμένος ο Κάρολος»

Ο βασιλικός συγγραφέας αναφέρθηκε και στον Κάρολο και στο πόσο πληγωμένος είναι από την κατάσταση με τον μικρότερο γιο του. «Αυτό τον κάνει δυστυχισμένο».
Και πρόσθεσε:

«Έχει δύο γιους, τον έναν τον βλέπει ελάχιστα, και δύο εγγόνια που έχει δει ελάχιστα, νομίζω θα ήθελε να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Προφανώς, δεν μπορούν να επιστρέψουν στη βασιλική ζωή, δεν νομίζω ότι το θέλουν κιόλας. Και, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Την περασμένη εβδομάδα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Χάρι, ο οποίος έχει μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, απέρριψε την πρόταση του βασιλιά να μείνει σε βασιλική κατοικία κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό το μήνα.

Λέγεται ότι η προσφορά απορρίφθηκε επειδή δεν περιελάμβανε καμία παροχή ασφάλειας και θα βρισκόταν χωρίς καμία αστυνομική προστασία.

Κατά τη διάρκεια της υπόθεσης, το Ανώτατο Δικαστήριο ενημερώθηκε ότι ο Χάρι πιστεύει ότι τα παιδιά του, ο πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ, δεν μπορούν να «αισθάνονται σαν στο σπίτι τους» στο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν δεν είναι «δυνατόν να τα κρατήσουν ασφαλή». Από τότε που μετακόμισαν στις ΗΠΑ, ο Άρτσι και η Λίλιμπετ έχουν έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο μία φορά, με τον Κάρολο να έχει μόνο μία προσωπική συνάντηση με τη μικρότερη εγγονή του.

Και σύμφωνα με τη βασιλική βιογράφο Ingrid Seward, το ζήτημα της ασφάλειας φαίνεται να αποτελεί το εμπόδιο στην όποια βασιλική επανένωση.

Η ίδια δήλωσε στη Mirror: «Οι φόβοι για την ασφάλεια του Χάρι και της Μέγκαν θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν τροχοπέδη σε οποιαδήποτε επανένωση με τη βασιλική οικογένεια. Αλλά χωρίς αμφιβολία έχουν προσκληθεί στο Balmoral αυτό το καλοκαίρι».

Και συνέχισε: «Όπως ανακάλυψε η εκλιπούσα βασίλισσα, η Σκωτία προσφέρει τον μόνο ποιοτικό χρόνο που έχει ένας μονάρχης να αφιερώσει στην οικογένεια. Θα ήταν πολύ λυπηρό αν ο Κάρολος στερούνταν τη χαρά να δει τα εγγόνια του μόνο και μόνο εξαιτίας των αβάσιμων ανησυχιών του Χάρι για την ασφάλεια».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις