Σάββατο, 28 Σεπτ.
30oC Αθήνα

“Προδοσία Ερντογάν με διαπραγματεύσεις με το PKK” – Η κατηγορία κατά του “Σουλτάνου”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όλα έτοιμα φαίνεται πως τα είχαν οι πραξικοπηματίες. Ένα έγγραφο που βρέθηκε σε συρτάρι του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελ ο οποίος έχει πλέον συλληφθεί δείχνει ότι είχαν έτοιμη και την κατηγορία κατά του Ερντογαν και του στενού του κύκλου.

Οι πραξικοπηματίες θα κατηγορούσαν τον Ερντογαν και την κυβέρνηση για προδοσία, καθώς θα μιλούσαν για μυστικές διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες όπως επίσημα χαρακτηρίζονται Κούρδους του PKK.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο έλειπαν μόνο οι ημερομηνίες απαγγελίας της κατηγορίας. Ουσιαστικά ο στενός κύκλος συνεργατών του Ερντογαν και φυσικά ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος θα κατηγορούνταν για προδοσία καθώς αντί της επίθεσης κατά των τρομοκρατών επέλεγε την διαπραγμάτευση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο PKK να συνεχίζει τις επιθέσεις.

Οι κατηγορίες θα απαγγέλλονταν εκτός του Ερντογάν και στον υπουργό Εσωτερικών, τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και σε μια σειρά από κυβερνήτες στα νοτιοανατολικά της χώρας όπου το Κουρδικό στοιχείο είναι ισχυρό. Ουσιαστικά στι λίστα με τους κατηγορούμενους θα περιλαμ΄βάνονταν όλοι όσοι μετείχαν στις διαπραγματεύσεις που όντως είχαν γίνει με το PKK, αλλά που ήδη από το περασμένο καλοκαίρι τινάχθηκαν στον αέρα και από τότε ο τουρκικός στρατός έχει εξαπολύσει εναντίον των Κούρδων ανταρτών δεκάδες πολύνεκρες επιθέσεις.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε