Σάββατο, 31 Αυγ.
25oC Αθήνα

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις «προκαλεί» τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνουν debate με ανοιχτά μικρόφωνα

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις «προκαλεί» τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνουν debate με ανοιχτά μικρόφωνα
ΦΩΤΟ Reuters

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο. Η Κάμαλα Χάρις ζητάει από τον Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχουν στο debate με τα μικρόφωνα ανοιχτά σε όλη τη διάρκειά του.

Η αντιπρόεδρος της χώρας και υποψήφια των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η Κάμαλα Χάρις, κάλεσε το Σάββατο (31.08.2024) τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ σε debate με τα μικρόφωνά τους ανοιχτά σε όλη τη διάρκειά της.

Η Χάρις και ο πρώην πρόεδρος έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν σε ντιμπέιτ, το οποίο θα φιλοξενήσει το δίκτυο ABC News, στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδίδεται στους συμβούλους του που δεν θα του επιτρέψουν τηλεμαχία με ανοιχτό το μικρόφωνο. Αν το ίδιο το επιτελείο του δεν τον εμπιστεύεται, ο αμερικανικός λαός σίγουρα δεν θα το κάνει», έγραψε σε ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter) η Χάρις.

«Είμαστε υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία. Ας κάνουμε διάλογο με διαφανή τρόπο – με τα μικρόφωνά μας σε όλη τη διάρκεια».

Ο Τραμπ είχε εκφράσει την προτίμησή του να έχει ανοιχτό το μικρόφωνο και είχε πει ότι δεν θα ήθελε να του το κλείσουν στο τελευταίο debate απέναντι στον τότε υποψήφιο των Δημοκρατικών, τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Τα αποκαλούμενα «καυτά μικρόφωνα» μπορούν να βοηθήσουν αλλά και να πλήξουν πολιτικούς υποψήφιους, καθώς πιθανόν να «πιάσουν» προσβλητικά σχόλια, τα οποία συχνά δεν προορίζονται για το κοινό.

Τα κλειστά μικρόφωνα αποτρέπουν επίσης τους συμμετέχοντες από το να διακόπτουν τον αντίπαλό τους.

Εκπρόσωπος του ABC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Το ντιμπέιτ θα είναι το πρώτο που η Χάρις και ο Τραμπ θα αντιπαρατεθούν από τότε που ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα για την διεκδίκηση της προεδρίας έπειτα από μια κακή εμφάνιση σε τηλεμαχία στο CNN τον Ιούνιο, κάτι που ήγειρε αμφιβολίες για τις νοητικές του ικανότητες.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Τιμ Γουόλς και ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Τζέι Ντι Βανς έχουν συμφωνήσει να διασταυρώσουν τα ξίφη τους την 1η Οκτωβρίου στο CBS News.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις