Κόσμος

Πρόεδρος Πολωνίας από το Κίεβο: Θα κάνουμε τα πάντα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Η Πολωνία και η Λιθουανία θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα στο Κίεβο.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει δυνατόν», δήλωσε ο Αντρέι Ντούντα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν κατά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ θα κινούνται στην προοπτική της ένταξης. Έχουμε συνομιλίες για το θέμα αυτό με τους συμμάχους μας», είπε ο πρόεδρος της Πολωνίας.

Ο πολωνός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, προειδοποίησε ότι η μετεγκατάσταση της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner στην Λευκορωσία αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για την Πολωνία και την Λιθουανία και ζήτησε επιφυλακή του ΝΑΤΟ για την νέα αυτή κατάσταση.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ