Κόσμος

Πρόεδρος του ακροδεξιού BBP: “Η τουρκική σημαία θα κυματίσει ξανά στον ουρανό της Αθήνας”!

- Απίστευτες προκλήσεις από προέδρους ακροδεξιών κομμάτων - Ο Μουσταφά Ντεστιτζί τόνισε πως κανείς δεν είναι σε θέση να προσβάλει, να υποτιμά και να φέρεται άσχημα στην τουρκική σημαία - Περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει τις νομικές διαδικασίες σε βάρος αυτών που προκάλεσαν αυτά τα επεισόδια - Ο Ερχάν Ουστά... υπενθυμίζει στους Έλληνες την Μικρασιατική Καταστροφή

“Φωτιά” βάζουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις -που ήδη είναι στο… κόκκινο εξαιτίας της υπόθεσης των Ελλήνων στρατιωτικών- οι δηλώσεις προέδρων ακροδεξιών κομμάτων της Τουρκίας που οραματίζονται τουρκοκρατία!

Αναφερόμενος στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα, ο Γενικός Πρόεδρος του ΒΒΡ (Κόμμα Μεγάλη Ένωση), Μουσταφά Ντεστιτζί, δήλωσε: “Αυτό που έχω να πω στους Έλληνες που προέβησαν σε αυτή την φρικτή πράξη και προς την ελληνική κυβέρνηση είναι το εξής. Να μην ξεχνάνε πως όχι πριν από πολύ καιρό εκείνη η δοξασμένη ερυθρή σημαία με την ημισέληνο, κυμάτιζε στα χώματα και στους ουρανούς τους. Πρώτα ο θεός, αυτή η κόκκινη σημαία με την ημισέληνο που σήμερα έκαψαν και προσέβαλαν, θα έρθει μέρα που πάλι θα κυματίζει στον ουρανό της Αθήνας. Όλοι θα πρέπει να μάθουν την θέση τους“.

tourkikisimaia
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Ντεστιτζί είπε πως κανείς δεν είναι σε θέση να προσβάλει, να υποτιμά και να φέρεται άσχημα στην τουρκική σημαία, στο τουρκικό έθνος και στο τουρκικό κράτος και πρόσθεσε πως “επιθυμώ να εκφράσω την προσδοκία μου η ελληνική κυβέρνηση το συντομότερο να ασκήσει τις νομικές διαδικασίες σε βάρος αυτών που προκάλεσαν αυτά τα επεισόδια και να μην τα επιτρέψει ξανά”.

Ο Ντεστιτζί ζήτησε η Ελλάδα το συντομότερο να απελάσει προς την Τουρκία τους ενόχους για τρομοκρατία και πρόσθεσε: “Από εκεί και μετά θα έχει δικαίωμα να υποβάλει κάποια αιτήματα στην Τουρκία”.

“Θα διδάξουμε ξανά ιστορία”

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος του Κόμματος Κινήματος Εθνικιστών, Ερχάν Ουστά, ο οποίος τόνισε πως “κάποιος πρέπει να πει στην ελληνική κυβέρνηση τι συνέβη το 1921 και το 1922. Αν δεν το πούμε, ξέρουμε πώς θα… σφηνώσουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο, θα διδάξουμε ξανά ιστορία“.

Τόσο το κόμμα Μεγάλη Ένωση, όσο και το Κίνημα Εθνικιστών είναι ακροδεξιά. Το δεύτερο είναι ανεπίσημα γνωστό ως Γκρίζοι Λύκοι, αναφερόμενο στην ανεπίσημη παραστρατιωτική νεολαία του. Στις Βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2015, το κόμμα πήρε 10,69% (5.085.524 ψήφοι) και κέρδισε 41 έδρες, διατηρώντας τη θέση του ως τέταρτο Κόμμα στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση. Παρά το γεγονός ότι έχει τον χαρακτήρα παραστρατιωτικής οργάνωσης και ότι μέλη του έχουν προβεί σε παράνομες δραστηριότητες δεν έχει υποστεί καμία ποινική ή δικαστική δίωξη.

Πηγές: Kapsamhaber, Yeniakit

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
4 τραυματίες από την επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές - Οι Ουκρανοί λένε ότι κατέρριψαν 56
Θραύσματα από drone προκάλεσαν επίσης ζημιές σε μια κατοικία και σε αρκετά κτίρια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε διαφορετικά τμήματα της ουκρανικής πρωτεύουσας
Επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945