Κόσμος

Πρώην μισθοφόρος της Wagner βίασε και δολοφόνησε 85χρονη: Αντί φυλάκισης στον έστειλαν να πολεμήσει

Ο πρώην μισθοφόρος της Wagner Ιβάν Ροσομάχιν, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία και τον βιασμό μιας 85χρονης, υπέγραψε εκ νέου σύμβαση με τον ρωσικό στρατό και επέστρεψε στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία.

Αυτό ανακοίνωσε ο δικηγορικός ιστότοπος Travmpunkt και το επιβεβαίωσε στην ρωσική υπηρεσία του BBC εκπρόσωπος της οικογένειας της ηλικιωμένης, η οποία υπέστη βιασμό και δολοφονήθηκε από τον πρώην μισθοφόρο της Wagner.

Όπως έγραψε το BBC, την άνοιξη του τρέχοντος έτους το περιφερειακό δικαστήριο του περιοχής Κίροφ καταδίκασε τον Ροσομάχιν σε 22 χρόνια φυλάκιση σε αποικία κρατουμένων ‘αυστηρού καθεστώτος’, κρίνοντας τον ένοχο για τον βιασμό και τη στυγερή δολοφονία της συνταξιούχου.

Τον Ιούλιο το εφετείο αύξησε την ποινή του στα 23 έτη.

Η υπόθεση Ροσομάχιν ήταν μια από τις πρώτες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επανειλημμένα αδικήματα των κρατουμένων στους οποίους είχε δοθεί χάρη από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και οι οποίοι στρατολογήθηκαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, τον Μάρτιο του 2023 ο Ροσομάχιν, επιστρέφοντας από τον πόλεμο στο χωριό Νόβιι Μπουρέτς στην περιοχή Κίροφ όπου γεννήθηκε, εισέβαλε μεθυσμένος στο σπίτι της 85χρονης γυναίκας.

Εντελώς αβοήθητη, η ηλικιωμένη δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τον δράστη, ο οποίος την βίασε και εν συνεχεία την δολοφόνησε.

Το τηλεοπτικό κανάλι Vyatskiye Polyany ανέφερε ότι ο 28χρονος ήταν μισθοφόρος της Wagner και όλο το χωριό τον έτρεμε μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο. Αυτό δήλωσαν κάτοικοι του στο τηλεοπτικό κανάλι Dozd. Σύμφωνα με τους κατοίκους ο Ροσομάχιν περπατούσε μεθυσμένος στους δρόμους με ένα τσεκούρι και ένα δίκρανο, έσπαγε τζάμια αυτοκινήτων και φώναζε ότι «θα τους σκοτώσει όλους».

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Ροσομάχιν καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση σε αποικία κρατουμένων «αυστηρού καθεστώτος» για φόνο και ληστεία με χρήση βίας και τον Σεπτέμβριο του 2022 πήγε να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς καλεί όλους τους Παλαιστίνιους να πολεμήσουν κατά του σχεδίου Τραμπ για εκτοπισμό των Παλαιστινίων
«Μην κρατήσετε ούτε ένα εκρηκτικό, ούτε μία σφαίρα, ούτε ένα μαχαίρι», είπε εκπρόσωπος της Χαμάς ζητώντας την συμπαράσταση του κόσμου για το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Μαχητές της Χαμάς
Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Ισπανία - 4 νεκροί, 3 σοβαρά τραυματίες και τουλάχιστον 2 παγιδευμένοι εργάτες
Η έκρηξη σημειώθηκε στις Αστούριες, ενώ τουλάχιστον τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν βαριά εγκαύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ασθενοφόρο στην Ισπανία
Ο Έλον Μασκ μοίρασε 2 εκατ. ευρώ για να πείσει πολίτες να ψηφίσουν συντηρητικό για το Ανώτατο Δικαστήριο
Ο μεγιστάνας έβαλε τα «μεγάλα μέσα» για να πείσει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τον συντηρητικό υποψήφιο ο οποίος φαίνεται πως θα χάσει από την φιλελεύθερη υποψήφια την οποία στηρίζουν οι Δημοκρατικοί
Ο Έλον Μασκ