Κόσμος

Προκλητικός Ερντογάν: Η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει βήματα που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σαρλ Μισέλ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε ότι η χώρα του είναι αυτή που έχει την καλή πρόθεση απέναντι στην Ελλάδα που συνεχίζει τις προκλήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “παρά την προσέγγιση καλής πρόθεσης από την Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο”, προσθέτοντας ότι “για να μπορεί να πραγματοποιηθεί το συνέδριο για την ανατολική Μεσόγειο που πρότεινε η Τουρκία, αναμένουν απτά βήματα από την Ευρώπη”.

Click4more: Το Oruc Reis μπήκε στην περιοχή της παράνομης NAVTEX!

Με ανακοίνωση της η τουρκική προεδρία αναφέρει συγκεκριμένα ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Μισέλ, συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, περιφερειακά ζητήματα και κυρίως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στον Σαρλ Μισέλ ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της Συμφωνίας της 18ης Μαρτίου για το μεταναστευτικό και να διασφαλιστεί πρόοδος στο θέμα της Τελωνειακής Ένωσης και της απελευθέρωσης της βίζας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γιακούζα, το μεγαλύτερο εγκληματικό «συνδικάτο» στην Ιαπωνία, υπόσχεται να βάλει τέλος στις συρράξεις
Τρία στελέχη της Yamaguchi-gumi, της μεγαλύτερης «πτέρυγας» της Γιακούζα, δεσμεύθηκαν με επιστολή προς τις αστυνομικές αρχές ότι θα σταματήσουν τις αιματηρές συγκρούσεις
Τα τατουάζ αποτελούν σήμα κατατεθέν κάθε Ιάπωνα γκάνγκστερ ή «γιακούζα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ κόβει επιδόματα σε 6.000 Λατινοαμερικανούς μετανάστες δηλώνοντάς τους «πεθαμένους»
Μετανάστες είναι δηλωμένοι ως πεθαμένοι, χάνουν αυτομάτως τα δικαιώματά τους σε οποιοδήποτε επίδομα, σε ασφαλιστική υπόσταση και τελικά στην ίδια την ύπαρξή τους στις ΗΠΑ
Απελαθέντες μετανάστες