Κόσμος

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ισλανδία

Η Ισλανδία θα πραγματοποιήσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 28 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Γκούντνι Γιοχάνεσον, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας ενός σκανδάλου, στο οποίο εμπλέκεται ο πατέρας του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός Μπγιάρνι Μπενέντικτσον προκήρυξε τις εκλογές μετά την αποχώρηση ενός κόμματος από τον κυβερνητικό συνασπισμό που είχε σχηματισθεί λιγότερο από εννέα μήνες νωρίτερα.

Η απερχόμενη κυβέρνηση είναι η πιο βραχύβια στην ιστορία της Ισλανδίας. Η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε από το σκάνδαλο των Panama Papers περί εξωχώριων φορολογικών παραδείσων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7