Κόσμος

Προς απέλαση από Γερμανία ο δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε στον Ερντογάν!

Ένας δημοσιογράφος, ο οποίος πραγματοποίησε μια διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία τον περασμένο μήνα κινδυνεύει να απελαθεί στην Τουρκία τον Ιανουάριο.

Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ερτουγκρούλ Γιγκίτ, 60 ετών, έκανε γνωστό ότι έλαβε μια έγγραφη κοινοποίηση την Παρασκευή ότι θα πρέπει να φύγει από τη Γερμανία από μόνος του πριν από την 22α Ιανουαρίου ειδάλλως κινδυνεύει με απέλαση.

Ο Γιγκίτ, ένας επικριτής του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ζει στη Γερμανία τα τελευταία 36 χρόνια και είναι διευθυντής μιας τουρκικής διαδικτυακής εφημερίδας, είπε πως είναι βέβαιο ότι η κοινοποίηση απέλασης συνδέεται με τη διαμαρτυρία του κατά την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της Τουρκίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την 28η Σεπτεμβρίου, ο Γιγκίτ εμφανίστηκε φορώντας ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Ελευθερία για τους δημοσιογράφους στην Τουρκία». Λίγο μετά τον απομάκρυναν από την αίθουσα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνδέεται» υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση απέλασης έπειτα από μια συνάντηση με τον δικηγόρο του αύριο.

Η αιτιολογία των γερμανικών αρχών, όπως καταγράφεται στο επίσημο έγγραφο απέλασης, το οποία είδε το dpa, είναι ότι ο Γίγκιτ δεν εργάζεται πλέον και δεν διαμένει μαζί με τα παιδιά του γερμανικής υπηκοότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος