Site icon NewsIT

Προσφυγικό: “Συμμαχία” Μέρκελ – Ολάντ εν όψει Συνόδου Κορυφής και μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα

04.03.2016 | 17:38
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Τρεις ημέρες πριν από την πολύ κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, η Άγκελα Μέρκελ ταξίδεψε στο Παρίσι για να εξασφαλίσει... σύμμαχό της τον Φρανσουά Ολάντ.

Η βοήθεια στην Ελλάδα, η συνεργασία με την Τουρκία και η επάνοδος της τάξης στη ζώνη Σέγκεν ήταν ο τριπλός στόχος των συζητήσεων. Η συζήτηση για το προσφυγικό θα συνεχισθεί το απόγευμα μετά το γεύμα Μέρκελ-Ολάντ. Με την ευκαιρία όμως της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες σήμερα το μεσημέρι, δήλωσαν ότι και για τους δύο «η απάντηση στο προσφυγικό θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή».
Επανέλαβαν το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στη διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων, υπογράμμισαν την υποχρέωση της Τουρκίας για επανεισδοχή στη χώρα των οικονομικών μεταναστών ύστερα από τη διαλογή που θα γίνεται στα ελληνικά hotspot, τονίζοντας επιπλέον την υποστήριξή τους προς την Ελλάδα για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία τους. Ειδική αναφορά έγινε επίσης στη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την FRONTEX στο Αιγαίο.

«Υποχρέωση της Τουρκίας είναι να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι ένα γαλλικό πλοίο θα συμμετέχει στην αποστολή.

ΠΗΓΗ: deutsche welle

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version