Κόσμος

Προσβλητικός και εχθρικός απέναντι στον Έλληνα πρέσβη ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν: Οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας

Παλιότερα ίσως μιλούσαμε για διπλωματικό “unfair”. Ή για χοντροκομμένη διπλωματική απρέπεια. Όμως η υποδοχή του Έλληνα Πρέσβη στο Αζερμπαϊτζάν, Νικόλαου Πιπερίγκου, όχι από κάποιον διπλωμάτη ή τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, αλλά από τον ίδιο το Πρόεδρο, Ιλχάμ Αλίγιεφ, τα ξεπερνά αυτά κατά πολύ, αγγίζοντας τα όρια της προσβολής. Αν δεν τα ξεπερνά.

Ο Αλίγιεφ αφού καταφέρθηκε κατά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν δεν κατάφερε να αγοράσει την ΔΕΣΦΑ κι αφού μέμφθηκε Ελλάδα, Κύπρο, αλλά και Ρωσία, επειδή έχουν σχέσεις με την Αρμενία -ορκισμένο εχθρό του Αζερμπαϊτζάν- έκανε περισσότερο από σαφές σε μια “έκρηξη ειλικρίνειας” ότι το περιβάλλον για τον Έλληνα Πρέσβη είναι απολύτως εχθρικό.

Ο Αλίγιεφ, αναφερόμενος στην ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε χαρακτηριστικά:

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλη και συνεταίρος μας, δεν είναι μυστικό πως για μας είναι αδελφική χώρα. Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε σε κάθε περίσταση. Βλέπουμε την ίδια στήριξη και από τους Τούρκους αδερφούς μας. Υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν σε όλα τα θέματα και εμείς τους υποστηρίζουμε σε όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να ξέρετε τη στάση μας. Το γεγονός αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν κατόπιν των οδηγιών μου. Η Τουρκία για μας δεν είναι μόνο μια φιλική αλλά και αδερφική χώρα και οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας. Για το λόγο αυτό θα ταχθούμε στο πλευρό τους σε όλα τα θέματα».

Το επίμαχο απόσπασμα είναι στο 13:15:

Την προκλητική στάση του Αζέρου προέδρου, έσπευσε να επικροτήσει -φυσικά- ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Tσαβούσογλου, με μήνυμα στο Twitter.

«Ευχαριστούμε πολύ, αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας!!! Ποτέ δεν αισθανθήκαμε αμφιβολίες για τη στήριξη του Αζερμπαϊτζάν. Και η Τουρκία αταλάντευτα θα είναι πάντα δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν. Ένα έθνος, δύο κράτη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1301200265966759936?s=20

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines