Κόσμος

Πρώτη έγκριση παγκοσμίως για κρέας που δεν προέρχεται από ζώο! (pics)

Η Σιγκαπούρη έδωσε το πράσινο φως στην αμερικανική start-up εταιρεία Eat Just, ώστε να αρχίσει να πωλείται το πρώτο κρέας παγκοσμίως που έχει παρασκευαστεί σε εργαστήριο!

Η Eat Just, η οποία εργάζεται πάνω στο σχέδιο αυτό για την παραγωγή εργαστηριακού κρέατος από ζωϊκά κύτταρα, ανακοίνωσε ότι το τεχνητό κρέας κοτόπουλου που παρασκευάζει έλαβε άδεια για πώληση από την υπηρεσία διατροφικής ασφάλειας της Σιγκαπούρης.

Το κρέας αυτό, το οποίο θα πωλείται σε μορφή κοτομπουκιών, θα κοστολογηθεί σε τιμές κοτόπουλου υψηλής ποιότητας όταν θα πρωτοκυκλοφορήσει σε κάποιο εστιατόριο της Σιγκαπούρης “στο άμεσο μέλλον”, δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζος Τέτρικ.

Lab-grown cultured chicken developed by Eat Just is pictured in this handout photo. Eat Just, Inc.

Πρόκειται για “μια πρόοδο για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων”, υπογραμμίζει η Eat Just σε σημερινή ανακοίνωσή της, καθώς πολλές εταιρείες αναζητούν τρόπους παραγωγής κρέατος με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

“Η Eat Just είχε υποβάλει αίτημα έγκρισης”, επιβεβαίωσε σήμερα η υπηρεσία διατροφικής ασφάλειας της Σιγκαπούρης, σημειώνοντας ότι το προϊόν της αμερικανικής εταιρείας “κρίθηκε κατάλληλο για κατανάλωση στις προβλεπόμενες ποσότητες και εγκρίθηκε η πώλησή του στην Σιγκαπούρη ως συστατικό των κοτομπουκιών Eat Just”.

A dish made with lab-grown cultured chicken developed by Eat Just is pictured in this handout photo. Eat Just, Inc.

Αύξηση κατά 70% της κατανάλωσης κρέατος μέχρι το 2050

Η κατανάλωση κρέατος αναμένεται να αυξηθεί κατά 70% ως το 2050, σύμφωνα με την εταιρεία, την ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η τάση αυτή αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς της κλιματικής αλλαγής.

“Είμαι πεπεισμένος ότι η έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για το κρέας που παρασκευάζουμε εργαστηριακά θα είναι η πρώτη από μια σειρά στην Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες στον κόσμο”, πρόσθεσε ο Τέτρικ, σημειώνοντας ότι η Eat Just, η οποία έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, έχει επίσης συνομιλίες με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις στον κόσμο εργάζονται πάνω σε σχέδια για τη δημιουργία τεχνητού κρέατος, αλλά η παραγωγή είχε μείνει μέχρι στιγμής στο πειραματικό στάδιο.

“Σε συνεργασία με τον αγροτικό τομέα στο σύνολό του και με μακρόπνοες πολιτικές, εταιρείες όπως η δική μας μπορούν να βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ζωϊκές πρωτεΐνες ενός πληθυσμού που θα φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια ως το 2050”, υπογράμμισε ο Τέτρικ.

A dish made with lab-grown cultured chicken developed by Eat Just is pictured in this handout photo. Eat Just, Inc.

A fillet of lab-grown cultured chicken developed by Eat Just is pictured in this handout photo. Eat Just, Inc.

Chicken bites made from lab-grown cultured chicken developed by Eat Just is pictured in this handout photo. Eat Just, Inc.

CEO and Founder of Eat Just Josh Tetrick sits on bags of plant protein at the Eat Just facility in Appleton, Minnesota, U.S., December 2019. Eat Just, Inc.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ