Σάββατο, 29 Ιουν.
32oC Αθήνα

Πρώτο… τετ α τετ Ομπάμα – Πούτιν μετά την εκλογή Τραμπ

Πρώτο… τετ α τετ Ομπάμα – Πούτιν μετά την εκλογή Τραμπ

Την πρώτη τους συνάντηση μετά από πολύ καιρό και κυρίως μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές αναμένεται να έχουν στο Περού, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δυο ηγέτες ενδέχεται να συναντηθούν στη Λίμα του Περού, όπου γίνεται η σύνοδος του APEC. Και η συνάντηση θα γίνει είτε στο δείπνο εργασίας είτε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του της Κυριακής (20.11.2016), ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Σε κάθε περίπτωση, θα βρίσκονται σε επαφή κατά τη διάρκεια της συνόδου. Σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν για λίγο στο δείπνο το βράδυ (…) Και επίσης (υπάρχει αυτή η δυνατότητα) και σε ολόκληρη την αυριανή ημέρα”, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι δεν είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων κάποια συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων.

Όταν και αν τελικά γίνει αυτή η συνάντηση, θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Όχι μόνο αυτό που έχει κάθε συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ – Ρωσίας αλλά γιατί έρχεται λίγες μέρες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και μετά τις επίσημες κατηγορίες (ακόμη και δια στόματος Ομπάμα) κατά της Μόσχας πως βρίσκεται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις κατά εταιριών και κομμάτων των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε