Κόσμος

Πρωτοφανές! Διαδήλωση στρατιωτικών στη Σερβία για τις συνθήκες εργασίας [vid]

Tουλάχιστον 1.000 Σέρβοι στρατιώτες και υποστηρικτές των αιτημάτων τους συμμετείχαν στην άνευ προηγουμένου διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι για να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς μισθούς τους και τις κακές συνθήκες εργασίας, μετέδωσαν σερβικά ΜΜΕ.

Αυτή η διαδήλωση, που έγινε μπροστά από το υπουργείο Άμυνας, οργανώθηκε από το συνδικάτο των ενόπλων δυνάμεων και την υποστήριξαν και συνδικαλιστικές ενώσεις της αστυνομίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.
«Εάν ένας Σέρβος στρατιώτης δεν μπορεί να θρέψει την οικογένειά του (…), υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε ο Νόβιτσα Άντιτς, ο επικεφαλής των συνδικαλιστών, όπως μετέδωσε το Tanjug.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, τα ¾ και πλέον του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων έχουν μισθολογικές απολαβές κατώτερες σε σύγκριση με εκείνες του μέσου όρου στη Σερβία που ισοδυναμούσαν με 370 ευρώ τον Οκτώβριο.
Χίλιοι άνθρωποι εγκατέλειψαν τις ένοπλες δυνάμεις φέτος εξαιτίας των χαμηλών μισθών και των κακών συνθηκών εργασίας, υπογράμμισε ο Νόβιτσα Άντιτς.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν σερβικές σημαίες, κατευθύνθηκαν προς το προεδρικό μέγαρο όπου άφησαν μια επιστολή προς τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς, που είναι επίσης και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ζητώντας του να «τους προστατεύσει».

Ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είχε δηλώσει την αντίθεσή του για αυτήν την κινητοποίηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μόλις 200 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων συμμετείχαν στην διαδήλωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκαλεί ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Μιλάει για «μακεδονικό πεπρωμένο» και αφήνει αιχμές για την Συμφωνία των Πρεσπών
«Έχουμε υποστεί πολλές ταπεινώσεις και αποδεχτήκαμε πολλές κακές συμφωνίες για την ευρωατλαντική μας προοπτική» είπε ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Βόρεια Μακεδονία Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Ο Τραμπ απαξιώνει τον Ζελένσκι: Δεν είναι σημαντικό να βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία
«Ο Ζελένσκι λέει ότι δεν προσκλήθηκε σε μια συνάντηση, αλλά δεν ήταν προτεραιότητα γιατί έκανε τόσο κακή δουλειά στις διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ