Site icon NewsIT

Πρωτοσέλιδο Charlie Hebdo: Ο δολοφόνος Θεός με τα ματωμένα χέρια

04.01.2016 | 10:40
Πρωτοσέλιδο Charlie Hebdo: Ο δολοφόνος Θεός με τα ματωμένα χέρια

Προκλητικό; Ίσως. Σίγουρα σκοτεινό και θυμωμένο. Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες μέρες από το μακελειό στο Charlie Hebdo και η συντακτική ομάδα του περιοδικού κυκλοφορεί μια συλλεκτική έκδοση.

Το φόντο μαύρο, σαν τον θάνατο που σκόρπισαν εκείνο το πρωί της 7ης Ιανουαρίου του 2015 οι αδερφοί Κουασί, όταν εισέβαλαν στα γραφεία του περιοδικού στο κέντρο του Παρισιού και εκτέλεσαν 12 σκιτσογράφους και μέλη της συντακτικής ομάδας του Charlie Hebdo.

Το συλλεκτικό τεύχος θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το πρωτοσέλιδο που επιλέχθηκε χαρακτηριστικό των συναισθημάτων όσων έμειναν πίσω. Ένας άνδρας με γενειάδα που εμφανίζεται ως θεός και πάνω από το κεφάλι του έχει τον παντεπόπτη οφθαλμό μέσα σε ένα τρίγωνο, με τα χέρια και τα ρούχα του ματωμένα κι ένα Καλάσνικοφ στην πλάτη. Ο τίτλος επίσης χαρακτηριστικός: «Ένα χρόνο μετά, ο δολοφόνος τρέχει ακόμα».

Το σκίτσο στο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo έχει την υπογραφή του σκιτσογράφου Riss. Στο επετειακό τεύχος, που θα έχει 32 σελίδες αντί για 16 που είναι συνήθως και θα πωλείται στην τιμή των τριών ευρώ, θα περιλαμβάνονται και σκίτσα εκείνων που έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες του Σαΐντ και του Σερίφ Κουασί το πρωί της 7ης Ιανουαρίου.

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version