Κόσμος

“Ψήνεται” το ρωσικό… Amazon!

Η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα Sberbank και ο όμιλος Yandex που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων μια από τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου στα πρότυπα του Amazon.

Πώς θα γίνει όμως η ρωσική εκδοχή, θα μπορούσε να πει κανείς, του Amazon;

«Η συμφωνία αυτή είναι πολύ σημαντική για τη ρωσική αγορά, και για μας και για την εταιρεία Yandex. Εργασθήκαμε για να καταλήξουμε στη συμφωνία αυτή τον τελευταίο χρόνο» δήλωσε ο διοικητής της Sberbank Γκέρμαν Γρεφ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Yandex Market η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 30 δισεκατομμύρια ρούβλια (σ.σ. περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ), θα λάβει επιπλέον 30 δισεκατομμύρια ρούβλια από την Sberbank. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος ρωσικός ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου, δήλωσε ο Γκρέφ.

Ο… ρωσικός Amazon

Ο διοικητής της Sberbank, είπε χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε να οικοδομήσουμε στην βάση της Yandex Market, τον ρωσικό Amazon, και ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ