Έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος σκαρφίστηκαν δύο επιστήμονες προκειμένου να δοκιμάσουν πως ψήνονται οι μπριζόλες και τα λουκάνικα πάνω από... λάβα.
Δεν είναι και πιο εύκολο πράγμα να το δοκιμάσετε στην αυλή σας, όπως το κλασικό μπάρμπεκιου, αλλά σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε με το βίντεο που θα δείτε.
Αφού περιέχυσαν την καυτή λάβα πάνω σε μια ειδική σωλήνα, τοποθέτησαν από από πάνω της μια σχάρα με μπριζόλες. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όμως, οι μπριζόλες «άρπαξαν» και έγιναν κυριολεκτικά κάρβουνο, καθώς προσπαθούσαν να τις γυρίσουν και από την άλλη πλευρά. Δίπλα ακριβώς, τοποθέτησαν μια σχάρα με λουκάνικα και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο.
Αφού τελείωσαν το πείραμα τους, ένας εξ αυτών έβαλε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα. Δεν γνωρίζουμε αν τις δοκίμασαν, το σίγουρο είναι, πάντως, πως ήταν… καλοψημένες.
Δείτε το βίντεο: