Παρασκευή, 27 Σεπτ.
28oC Αθήνα

“Ψύχραιμος” Βαλς: Οι τζιχαντιστές μπορεί να μας επιτεθούν με χημικά

“Ψύχραιμος” Βαλς: Οι τζιχαντιστές μπορεί να μας επιτεθούν με χημικά

Το Παρίσι δεν έχει ακόμη συνέλθει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς θεώρησε σώφρον να ενημερώσει του βουλευτές και τον γαλλικό λαό πως μπορεί την επόμενη φορά οι τζιχαντιστές να επιτεθούν με χημικά!

Στον κίνδυνο οι τρομοκράτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων αναφέρθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνοσυνέλευση το πρωί της Πέμπτης, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 129 νεκρούς.

«Επιθέσεις με χημικά ή βακτηριολογικά όπλα είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν στη Γαλλία», τόνισε ο Βαλς, ζητώντας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη γαλλική εθνοσυνέλευση την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες.

“Μπορεί επίσης να υπάρχει ο κίνδυνος των χημικών ή βακτηριολογικών όπλων. Είναι η ώρα περισσότερο από ποτέ να υιοθετηθεί ο ευρωπαϊκός φάκελος επιβατών αεροπορικών εταιριών”, τόνισε ο Βαλς. “Είμαστε σε πόλεμο, όχι σε έναν πόλεμο στον οποίο η Ιστορία μας έχει κατά τραγικό τρόπο συνηθίσει. Αλλά σε έναν νέο πόλεμο, εξωτερικό και εσωτερικό, όπου ο τρόμος είναι ο πρώτος στόχος και το πρώτο όπλο”, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε