Κόσμος

Πτήση MH17: Ανατροπή για το μοιραίο Boeing της Malaysian Airlines! Τι “δείχνουν” τα νέα στοιχεία

Νέες κατηγορίες εναντίον του Κιέβου εξαπέλυσε η Μόσχα, σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών τον Ιούλιο του 2014, παρουσιάζοντας νέα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν κατά την άποψη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας , ότι ο πύραυλος Buk, με τον οποίο κατερρίφθη το αεροσκάφος ήταν ουκρανικός.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παρουσίασε τον αριθμό παραγωγής του πυραύλου Buk με τον οποίο κατερρίφθη το Boeing της πτήσης MH17 της Malaysian Airlines τον Ιούλιο 2014 πάνω από την Ουκρανία, αλλά και μαγνητοφωνημένη συνομιλία που έγινε μεταξύ Ουκρανών στρατιωτικών, ισχυριζόμενο ότι αυτά τα δύο στοιχεία αποδεικνύουν την εμπλοκή του Κιέβου στην κατάρριψη του Boeing.

Ισχυρίζεται επίσης ότι τα στοιχεία που παρουσίασε το Κίεβο στην ερευνητική επιτροπή που διερευνά τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, σύμφωνα με τα οποία ευθύνεται η Ρωσία για την συντριβή του αεροσκάφους, είναι παραποιημένα.

“Ο πύραυλος ανήκε στην Ουκρανία”

«Ο αριθμός παραγωγής του ακροφυσίου και ο αριθμός παραγωγής του κινητήρα, έδωσαν την δυνατότητα να προσδιορισθεί ο αριθμός του πυραύλου» δήλωσε ο διοικητής της Διοίκησης πυραύλων πυροβολικού του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Νικολάι Πάρσιν, προσθέτοντας ότι ο πύραυλος αυτός κατασκευάσθηκε το 1986 «στο Ντολγκοπρούντνι, εστάλη εν συνεχεία στην Ουκρανία, και δεν επέστρεψε ποτέ στην Ρωσία».

Συγκεκριμένα, ο αντιστράτηγος Πάρσιν είπε ότι ο αριθμός του πυραύλου Buk που κατέρριψε το Boeing είναι 9H38 ZRK Buk προσδιορίσθηκε από τους εμπειρογνώμονες με βάση του αριθμούς του κινητήρα (8869032) και του ακροφυσίου (830113).

Ο Ρώσος αντιστράτηγος είπε επίσης ότι ο πύραυλος συναρμολογήθηκε στις 24/12/1986, και στις 2 9/12/1986 εστάλη σιδηροδρομικώς στην στρατιωτική μονάδα 20/152, (η πραγματική της ονομασία είναι 223η ταξιαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων) ανήκε στην στρατιωτική Διοίκηση των Καρπαθίων και βρίσκονταν στην περιοχή του Τερνόπολ της Ουκρανικής ΣΣΔ». Προσέθεσε επίσης ότι μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης, η στρατιωτική αυτή μονάδα εντάθηκε στις Ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, και σήμερα βρίσκεται στην περιοχή του Λβόφ. Αξίζει να σημειωθεί, δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός, ότι «η 223η ταξιαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων, από το 2104 είχε ενταχθεί στην λεγόμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο έδαφος της περιοχής Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της Ουκρανίας».

“Συνομιλίες αποδεικνύουν την εμπλοκή των Ουκρανών”

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ, δήλωσε ότι η μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ Ουκρανών στρατιωτικών, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή της Οδησσού κατά την διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων με την επωνυμία Rubez-2016 και δημοσιεύθηκε στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, αποδεικνύει την εμπλοκή της Ουκρανίας στην κατάρριψη του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.

Ο Κανασένκοφ είπε ότι «αναμφισβήτητα δεν διαθέτουμε αποδεικτικά στοιχεία , που να λένε ότι οι αυτονομιστές πήραν τον πύραυλο Buk και άλλους πυραύλους» αλλά η Ουκρανία με δηλώσεις που έχει κάνει κατά το παρελθόν, ισχυριζόμενη ότι κανένας αντιαεροπορικός πύραυλος ή άλλοι πύραυλοι δεν έπεσαν στα χέρια των αυτονομιστών που ανακήρυξαν την δημοκρατία του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, είπε ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα σταλούν στην ολλανδική πλευρά, εκφράζοντας την επιθυμία ότι «η κοινή ανακριτική επιτροπής δεν θα δει απλά τα στοιχεία αυτά, αλλά θα τα αξιοποιήσει στην έρευνα της».

Το επιβατικό αεροσκάφος Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών , που πραγματοποιούσε την πτήση MH17 Άμστερνταμ –Κουαλα Λουμπούρ , συνετρίβη στις 17 Ιουλίου του 2014 στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι 298 επιβαίνοντες, που ήταν πολίτες από 10 διαφορετικές χώρες.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή στη Βαυαρία μετά τη φονική επίθεση Αφγανού σε πάρκο: «Αρκετά, χρειαζόμαστε κέντρα απελάσεων» λέει ο πρωθυπουργός
«Όσοι πρέπει, να φύγουν, πρέπει να πάνε στην πατρίδα τους» δήλωσε ο Μάρκους Ζέντερ στον απόηχο της τραγωδίας με 2 νεκρούς, ανάμεσά τους κι ένα παιδί μόλις 2 ετών
Οργή στη Βαυαρία μετά τη φονική επίθεση Αφγανού σε πάρκο: «Αρκετά, χρειαζόμαστε κέντρα απελάσεων» λέει ο πρωθυπουργός