Κόσμος

Πτώση Μαδούρο μέσα σε 24 ώρες περίμεναν ΗΠΑ και Γκουαϊδό

Οι ΗΠΑ και ο Χουάν Γκουαϊδό σχεδίαζαν πως ο Νικολάς Μαδούρο θα είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί μέσα σε 24 ώρες σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η εφημερίδα επικαλείται ένα Αμερικανό πρώην αξιωματούχο ο οποίος τόνισε πως όλοι θεωρούσαν πως ο Νικολάς Μαδούρο θα είχε παραιτηθεί ένα 24ωρο μετά την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο από τις ΗΠΑ.

«Οι άνθρωποι που το κατέστρωσαν στο Καράκας και το προώθησαν εδώ στην Ουάσινγκτον, το πούλησαν με την υπόσχεση ότι αν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό έκανε την κίνηση και τα κράτη της Λατινικής Αμερικής και οι ΗΠΑ τον ακολουθούσαν, ο στρατός άλλαζε στάση, και ο Μαδούρο θα έφευγε. Πίστευαν ότι θα ήταν μια επιχείρηση 24 ωρών», τόνισε ο αξιωματούχος σε χθεσινό δημοσίευμα της WSJ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος