Κυριακή, 21 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Πύργος του Άιφελ: Έληξε ο συναγερμός μετά την απειλή για βόμβα

Πύργος του Άιφελ: Έληξε ο συναγερμός μετά την απειλή για βόμβα
Reuters

Άνοιξε και πάλι ο Πύργος του Άιφελ για τους επισκέπτες, περίπου 2 ώρες αφότου έκλεισε για λόγους ασφαλείας, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

Νωρίτερα την Τετάρτη (23.09.2020), ο Πύργος του Άιφελ είχε εκκενωθεί, ενώ αποκλεισμένη παρέμεινε κι η γύρω περιοχή. Προηγήθηκε ανώνυμη προειδοποίηση στην αστυνομία για ύπαρξη εκρηκτικών στη βάση του πλέον εμβληματικού μνημείου του Παρισιού.

Όπως είχαν μεταδώσει γαλλικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ, όπως η Daily Mail Online, ο Άιφελ εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία έλαβε ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον που ισχυριζόταν ότι έχει αφήσει εκρηκτικά στη βάση του Πύργου.

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το μνημείο του Παρισιού είχε αποκλειστεί, ενώ ομάδες πυροτεχνουργών έλεγξαν εξονυχιστικά τους χώρους του Πύργου του Άιφελ.

Οι δρόμοι που οδηγούν στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται ο Άιφελ, είχαν κλείσει, ενώ αστυνομικοί συνιστούσαν στους πολίτες να αποφεύγουν την συγκεκριμένη περιοχή.

Εκπρόσωποι του Πύργου του Άιφελ δεν επιβεβαίωσαν ποτέ την τρομοκρατική απειλή, κάτι που έπραξαν για την εκκένωση.

Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν αυτοκίνητα της αστυνομίας στους πρόποδες του Πύργου, με μια επιγραφή που ενημέρωνε: “αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη”.

Επιπλέον, η αρχική πληροφορία που ήθελε έναν άνδρα να απειλούσε να ανατιναχτεί (!) δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από τις Αρχές.

Ο Πύργος του Άιφελ – αποκαλούμενος και “Iron Lady” – υποδέχεται περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και γίνεται συχνά αποδέκτης απειλών – πολλές από τις οποίες αποδεικνύονται φάρσες.

Το 2018, γυάλινες οθόνες με αλεξίσφαιρες ενισχύσεις τοποθετήθηκαν γύρω από το μνημείο για προστασία από τρομοκρατικές απειλές.

πληροφορίες: dailymail.co.uk , ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις