Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Πύρινη κόλαση στο Λος Άντζελες, κάηκαν σπίτια

Πύρινη κόλαση στο Λος Άντζελες, κάηκαν σπίτια

Εικόνες καταστροφής κι απόγνωσης. Μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά σε δασώδη περιοχή του Λος Άντζελες επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των ανέμων και ήδη έχουν καεί σπίτια.

Στην επέκταση της φωτιάς «βοήθησαν» και οι ξεροί θάμνοι που βρίσκονται στην περιοχή. Σχεδόν 900 σπίτια υπάρχουν στην περιοχή και 2.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να τα εγκαταλείψουν.



Έχουν καεί περισσότερα απο 17.000 στρέμματα έχουν καεί, ενώ ένα νέφος καπνού έχει καλύψει μέρος της αμερικανικής μεγαλούπολης, σύμφωνα με τον Νέιθαν Τζούντι, εκπρόσωπο της αμερικανικής υπηρεσίας δασοπροστασίας.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος περισσότεροι από 550 πυροσβέστες με τη συνδρομή οκτώ ελικοπτέρων και δύο αεροσκαφών.




Η πυρκαγιά μαίνεται σε μια απόκρημνη περιοχή, όπου υπάρχουν σπίτια χτισμένα ως τους πρόποδες του βουνού Σαν Γκάμπριελ, ενώ κάποια μεμονωμένα σπίτια βρίσκονται ακριβώς στο επίκεντρό της.



Η αστυνομία της Γκλεντόρα, μιας γειτονικής πόλης στην Αζούσα, ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει τρεις άνδρες, οι οποίοι φέρονται να άναψαν φωτιά την ώρα που έκαναν κάμπινγκ, η οποία στη συνέχεια ξέφυγε από τον έλεγχό τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ‘Έλληνας” των Όσκαρ

Η λίστα με τις υποψηφιότητες των Οσκαρ!

FBI: Ο δράστης ήθελε πολλούς νεκρούς στο αεροδρόμιο το Λος Άντζελες

Αυτός άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες – ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή των πυροβολισμών

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε