Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο

Θύμα επίθεσης έπεσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο. Σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε 4 πυροβολισμούς στα χέρια στα πόδια και στην κοιλιά σε πόλη 180 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο ο 59χρονος πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο είναι σε κρίσιμη κατάσταση και για τον λόγο αυτό μεταφέρεται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Banska Bystrica καθώς η διακομιδή του στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα θα ήταν επιβαρυντική για εκείνον. Όπως τόνισαν πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.

Όλα έγιναν μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και βγαίνοντας από το κτίριο ο Ρόμπερτ Φίτσο δέχθηκε πυροβολισμούς. Ο δράστης είναι σύμφωνα με τα σλοβακικά ΜΜΕ 71 ετών και ανακρίνεται και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στόχος του ήταν ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας. 

Η στιγμή της σύλληψης κατεγράφη από ερασιτεχνικό βίντεο:

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Αυτή είναι η στιγμή που ο τραυματισμένος Ρόμπερτ Φίτσο μεταφέρεται από άνδρες της ασφάλειάς του στην κυριολεξία «σηκωτός» στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, δευτερόλεπτα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο:

Δείτε βίντεο από το σημείο 

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 μετέδωσε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά.

Η σλοβακική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων έστειλε ελικόπτερο στην πόλη Χάντλοβα για τη μεταφορά σε νοσοκομείο του 59χρονου Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASR μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Λούμπος Μπλάχα είπε ότι ο Φίτσο πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε.  Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις και οι καταδίκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και από αρχηγούς κρατών.

Η πρόεδρος της Σλοβακίας δήλωσε συγκλονισμένη από τη «βίαιη» ένοπλη επίθεση στον Φίτσο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις