Κόσμος

Ραχόι: Θέλει συνεργασία με άλλα κόμματα λόγω Καταλονίας

Η ισπανική κυβέρνηση δεσμεύεται να επιδιώξει μια κoιvή αvτίδραση μαζί με άλλα πολιτικά κόμματα απέναντι στην «υπέρ της ανεξαρτησίας πρόκληση» στην Καταλονία, έπειτα από το «παράνομο» δημοψήφισμα της Κυριακής, ανέφερε σήμερα μια ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Σε συναντήσεις του με τους ηγέτες των κομμάτων των Σοσιαλιστών και των Ciudadanos, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έδειξε την ετοιμότητά του να μελετήσει προτάσεις που έθεσαν τα άλλα κόμματα ως απάντηση στο καταλανικό ζήτημα, υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Σε συζητήσεις που είχε σήμερα με Ευρωπαίους ηγέτες, ο Ισπανός πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για την στήριξη που έδειξαν στην συνταγματική τάξη της Ισπανίας, τονίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βασιλιάς Κάρολος στο ιταλικό Κοινοβούλιο: Η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη
Ο Κάρολος θέλησε να μιλήσει ιταλικά και απευθυνόμενος στους βουλευτές και γερουσιαστές υπογράμμισε με αρκετή δόση χιούμορ ότι «ελπίζει να μην κατέστρεψε τη γλώσσα του Δάντη»
Ο Βασιλιάς Κάρολος μιλά στο ιταλικό κοινοβούλιο
«Έχει ξεκινήσει γενικευμένη ρωσική επίθεση στα βορειοανατολικά» λέει ο αρχηγός του στρατού της Ουκρανίας
«Παρατηρούμε σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των εχθρικών επιθέσεων σε όλες τις κύριες κατευθύνσεις στη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι
Μονάδα πυροβολικού μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού εκτοξεύει πολλαπλούς πυραύλους (MLRS) προς τα ρωσικά στρατεύματα