Κόσμος

Ρέντσι: Ελαστικότητα στο στόχο για το δημόσιο έλλειμμα το 2017, λόγω σεισμού και μεταναστευτικού

"Η Ιταλία θα ζητήσει ελαστικότητα κατά 0,4% στο στόχο για το δημόσιο έλλειμμά της το 2017, ώστε να διαχειριστεί τις συνέπειες του σεισμού και του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος", δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η επίσημη πρόβλεψη της κυβέρνησης της Ρώμης για το 2017, τοποθετεί την σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ στο 2,4% για φέτος και στο 2% για το επόμενο έτος. Γίνεται αναφορά, όμως, στην δυνατότητα αύξησης της τάξης κατά 0,4% για το 2017, εξαιτίας του κόστους διαχείρισης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, αλλά και της ανοικοδόμησης μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 24 Αυγούστου. “Δεν πρόκειται για ένα αίτημά μας για νέα ευελιξία” είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αλλά για σαφείς “έκτακτες περιστάσεις”.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης, παράλληλα, το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 0,8% φέτος και κατά 1% το 2017, με εμφανή περιορισμό των αρχικών προβλέψεων. Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, του χρόνου αναμένεται να διαμορφωθεί στο 132,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ενώ για φέτος η πρόβλεψη αγγίζει το 132,8%.
Σε ό,τι αφορά τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι “οι φόροι δεν θα αυξηθούν, θα υιοθετηθούν νέα μέτρα υπέρ της ανταγωνιστικότητας, δεν θα αποφασιστεί αύξηση του ΦΠΑα ενώ θα ενισχυθούν αισθητά οι επενδύσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά