Κόσμος

Ρέντσι: Η απόφαση για πρόωρες εκλογές ανήκει στον πρωθυπουργό Τζεντιλόνι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε σήμερα ότι ο διάδοχός του στην πρωθυπουργία θα αποφασίσει εάν η διεξαγωγή των επόμενων εκλογών θα γίνει πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου τον Φεβρουάριο του 2018.

“Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο 2018. Τελεία. Εάν ο (πρωθυπουργός Πάολο) Τζεντιλόνι θέλει να γίνουν πριν, η απόφαση είναι δική του, όχι άλλων”, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε εκπομπή της Rai3.

Ο Μάτεο Ρέντσι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την συντριπτική του ήττα στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και παρέδωσε τα ηνία στον πολιτικό του σύμμαχο Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Ρέντσι έχει εκφρασθεί υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον προσεχή Ιούνιο ελπίζοντάς στην πολιτική του επάνοδο. Για τον λόγο αυτόν θα ήθελε τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στις αρχές του Απριλίου.

Ωστόσο, το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε την Παρασκευή ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου, αποκλείοντας έτσι τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της
Με γραπτό κείμενο το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους πιστούς και αυτή την Κυριακή - «Δεν πρέπει να εκτεθεί στο κρύο» λένε οι γιατροί
Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει να νοσηλεύεται στον δέκατο όροφο της πολυκλινικής Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης και πέρασε μια ήσυχη νύχτα
Ο Πάπας Φραγκίσκος