Κόσμος

Νέο ριάλιτι “διαμάντι”: Οικογένεια ζει υπό την κατοχή των Ναζί!

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Τσεχίας CT μετέδωσε χθες βράδυ το πρώτο επεισόδιο μιας νέας εκπομπής τηλεριάλιτι η οποία έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις: μια οικογένεια ζει υπό την κατοχή των Γερμανών ναζί και αντιμετωπίζει συνθήκες ζωής και κινδύνους που αναπαριστώνται με ρεαλιστικό τρόπο.

Η εκπομπή αποτελείται από 8 επεισόδια τα οποία θα μεταδοθούν ως τις 13 Ιουνίου, ενώ έχουν τίτλους όπως: «Κανόνες επιβίωσης», «Επιδρομή», «Με έναν γκεσταπίτη πίσω από την πόρτα».

Επαγγελματίες ηθοποιοί παίζουν τους ρόλους των άλλων κατοίκων, των Γερμανών στρατιωτών και των αξιωματικών της Γκεστάπο

Το CT αναφέρει ότι εμπνεύστηκε από πολλές ξένες εκπομπές, όπως το Wartime Farm του BBC.

Επτά μέλη τριών γενιών μιας οικογένειας Τσέχων έζησαν μπροστά στις κάμερες επί δύο μήνες το καλοκαίρι του 2014 σε ένα απομονωμένο ορεινό σπίτι, ντυμένοι με κοστούμια της εποχής και έχοντας στη διάθεσή του φαγητά με το δελτίο.

«Καιρό έψαχνα μια εκπομπή που θα μου επέτρεπε να δείξω τον τρόπο ζωής μιας άλλης εποχής, διασφαλίζοντας τη μέγιστη αυθεντικότητα», δήλωσε η δημιουργός του τηλεριάλιτι Ζόρα Τσεζνκοβα.

Ήδη πριν τη μετάδοση του πρώτου επεισοδίου, με τίτλο «Διακοπές στο προτεκτοράτο», ο Τύπος πολλών χωρών είχε ασκήσει έντονη κριτική στο τηλεριάλιτι.

«Ευτυχώς για την οικογένεια δεν θα τους συμπεριφερθούν όπως στους 82.309 Εβραίους που έζησαν υπό το προτεκτοράτο και οδηγήθηκαν από τους ναζί στα στρατόπεδα θανάτου», σχολίασε η εφημερίδα Times of Israel.

Προτεκτοράτο της Βοημίας- Μοραβίας ήταν το όνομα της πολιτικής οντότητας που εγκαθίδρυσαν οι ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής της Τσεχίας, από τον Μάρτιο του 1939 ως τον Μάιο του 1945.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του
Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο
Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί το μήνυμά του «Urbi et Orbi» (Προς την πόλη και τον κόσμο) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Μέλη της Greenpeace έβαψαν κόκκινα τα νερά σιντριβανιού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο για τον εξοπλισμό του Ισραήλ
Μέλη της οργάνωσης έριξαν στη λιμνούλα του σιντριβανιού ένα κόκκινο υγρό, το οποίο μετέφεραν σε δοχεία με την επιγραφή «Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ»
Μέλη της Greenpeace έριξαν κόκκινη μπογιά στη λίμνη του σιντριβανιού της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο