Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ρόμπερτ Φίτσο: Ίσως δεν ενήργησε μόνος ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Ρόμπερτ Φίτσο: Ίσως δεν ενήργησε μόνος ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας
ΦΩΤΟ Reuters

Υπάρχουν «ενδείξεις» πως δεν ενήργησε μόνος ο δράστης της απόπειρας κατά της ζωής του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο. Αυτή την εκτίμηση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, φέρνοντας στην επικαιρότητα νέα δεδομένα στη συγκλονιστική υπόθεση.

Όπως εκτίμησε χθες Κυριακή (19.05.2024) ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, Ματούς Σουτάι Εστόκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπρατισλάβα, ο ένοπλος που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο, στις 15 Μαΐου ενδέχεται τελικά να μην έδρασε μόνος.

«Έχουμε συγκροτήσει ομάδα έρευνας η οποία θα εξετάσει επίσης την εκδοχή ότι δεν επρόκειτο για ”μοναχικό λύκο”», ανέφερε ο υπουργός.

Μια από τις «ενδείξεις» πως ο δράστης είχε συνεργούς είναι πως περιεχόμενο που ήταν αναρτημένο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook διαγράφτηκε, ενώ κρατείτο από την αστυνομία και δεν είχε πρόσβαση, εξήγησε.

Ο κ. Φίτσο είναι εκτός κινδύνου αλλά ακόμη σε σοβαρή κατάσταση μετά την απόπειρα κατά της ζωής του, δήλωσε νωρίτερα χθες ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ρόμπερτ Κάλινιακ στο δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TASR.

Ο ένοπλος που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον 59χρονο Σλοβάκο πρωθυπουργό, λογοτέχνης, παραμένει υπό κράτηση έπειτα από αυτό που οι αρχές χαρακτήρισαν έγκλημα με «πολιτικό» κίνητρο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ματούς Σουτάι Εστόκ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε «όλα τα τρολ» στο διαδίκτυο που επιχαίρουν για την απόπειρα ή διασπείρουν μηνύματα μίσους και διεγείρουν περαιτέρω βίας, τονίζοντας πως οι αρχές θα ενεργήσουν, θα βρουν τους «αγκιτάτορες» και θα φροντίσουν να λογοδοτήσουν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις