Site icon NewsIT

Ρόμπερτ Φίτσο: Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

16.05.2024 | 10:28
Ρόμπερτ Φίτσο: Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο είναι σταθερή αλλά παραμένει «πολύ σοβαρή», μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του χθες, δήλωσε σήμερα (16.05.2024) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Tomas Taraba.

Η απόπειρα δολοφονίας του σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο έγινε την ώρα που αποχωρούσε από κυβερνητική σύσκεψη σε πόλη 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, το μεσημέρι της Τετάρτης (15.05.2024).

Ο Tomas Taraba δήλωσε στο BBC ότι η χειρουργική επέμβαση του Fico πήγε «καλά» και «υποθέτω ότι στο τέλος θα επιβιώσει».

«Σήμερα το βράδυ οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του ασθενούς», δήλωσε ο Κάλινακ, που είναι επίσης υπουργός Άμυνας. «Δυστυχώς, η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή, διότι τα τραύματα του είναι περίπλοκα», πρόσθεσε.

Slovak Prime Minister Robert Fico in Critical Condition After Being Shot | WSJ News

Την αξιολόγηση για την κατάσταση της υγείας του Φίτσο επιβεβαίωσε και διευθυντής του νοσοκομείου.

Παράλληλα, η σλοβακική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σήμερα θα συγκληθεί το συμβούλιο κρατικής ασφάλειας ενώ και το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει από τις 11.00 (τοπική ώρα, 12.00 ώρα Ελλάδας).

Οι πληροφορίες αρχικά ήθελαν τον 59 ετών Fico, να «παλεύει για τη ζωή του» μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του. Ο υπουργός Εσωτερικών Matus Sutaj Estoka απέδωσε την απόπειρα δολοφονίας σε πολιτικά κίνητρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version