Τρίτη, 15 Οκτ.
22oC Αθήνα

Ρωσία: Άνδρας διασώθηκε μετά από 67 ημέρες στη θάλασσα – Μετέφερε τα πτώματα του γιου και του αδελφού του

Ρωσία: Άνδρας διασώθηκε μετά από 67 ημέρες στη θάλασσα – Μετέφερε τα πτώματα του γιου και του αδελφού του

Οι αρχές στη Ρωσία ανακοίνωσαν σήμερα (15.10.2024), ότι προχώρησαν στη διάσωση ενός άνδρα, το μικρό σκαφος του οποίου είχε παρασυρθεί επί 67 ημέρες – από τον περασμένο Αύγουστο – στα νερά του βορειοδυτικού Ειρηνικού.

Εικόνες στα social media – κατά τη διάσωση στη Ρωσία – δείχνουν έναν αδύνατο, γενειοφόρο άνδρα με μπουφάν και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα πλοιάριο που έμοιαζε με ιστιοφόρο, να υψώνει μια κόκκινη σημαία από ένα μικρό κοντάρι.

«Στις 14 Οκτωβρίου, εντοπίστηκε σκάφος στα ύδατα της Θάλασσας του Οχότσκ», ανέφεραν οι νομικές αρχές στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας στο Telegram.

«Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε», πρόσθεσε η περιφερειακή εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με το χειρισμό των θεμάτων μεταφορών. «Λαμβάνει ιατρική βοήθεια».

Το σκάφος με τον άνδρα και τα πτώματα στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε τελικά από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα στη Ρωσία.

Το ρωσικό κανάλι SHOT Telegram ανέφερε ότι το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.

Οι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από το Κράι Χαμπάροφσκ με προορισμό την πόλη Όκα στη νήσο Σαχαλίνη.

«Μετά από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη», προσθέτουν.

Το κανάλι Baza Telegram, ανέφερε ότι ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, αφού ο 49χρονος αδελφός του και ο έφηβος είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της πλεύσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις